WEEK 33

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet over de wereld zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 33: 8- 15 augustus 2020
Nederland

We zijn officieel nog steeds "Nederlanders zonder vaste woon en verblijfplaats".
Toen we voor haar stonden vertelde de ambtenaar op het stadhuis ( HOE klinkt dit😉) dat dit nog wel even zou kunnen duren omdat al onze gegevens naar een centrale plek in Den Haag verhuisd zijn. Je staat er niet direct bij stil maar als je 'niet vindbaar' bent voor officiële instanties wordt het leven je knap lastig gemaakt. 
Gelukkig hebben we hier familie en vrienden die ons, ondanks officiële status en covid-19, wel op 1,5 meter willen hug-zien . Pfffff
...ik vind dat we goed afstand gehouden hebben...

Als afsluiting van de een en begin van de andere periode hebben we bij zus Angela een traditioneel family-get-together BBQ gehad, bijna iedereen gezien en gesproken op korte ( 1.5 ) en lange ( FaceTime) afstand. We beseften dat we sinds 4 maanden weer eens vers vlees aten, vreeeeeeemd! we hadden het eigenlijk niet eens gemist.

CE RATING
Het gaat goed met onze CE, het perpetuum mobile van het leven: continuing education. We leren wekelijks nieuwe dingen bij. Deze week zelfs meer dan een. 

De eerste is een kip-ei kwestie. Wist je dat witte eieren minder verkocht worden dan bruine eieren terwijl ze minder "footprint" achterlaten en ook nog eens goedkoper te produceren zijn dan bruine eieren. Voor het eerst dus bewust witte eieren gekocht. White Eggs Matter zeg maar;)
...als vanouds gezellig en de heerlijkste BBQ geproefd!...

De tweede aha-erlebnis gaat over de banden van een vliegtuig. Tijdens een hemelse Marco BBQ waar we Dineke-champagne dronken met een ongeregeld stelletje ex para's hoorden we in de Noord Hollandse buitenlucht dat een vliegtuigband onder 15 bar druk staat! Wow Dat is dus zo'n 6 keer zoveel als wat in een autoband gaat.

Verder heeft Kees voor het eerst van zijn leven een straatje gelegd ( heel mooi, geen foto) en dan hebben we ook nog eens, echt Hollands, zelf appelmoes gemaakt. Dat was wel even nodig, aangezien we de aspergetijd gemist hadden😉
...niet gewoon even klussen, maar meteen instructie geven...

Overigens houden we de CE markering niet bij. En we hebben de interessante weetjes ook niet gechecked, ben je mal zeg! Dan is de magic weg. We houden van een mooi verhaal.
...George is op vakantie en wij hebben een heel huis ter beschikking...

MIDDEN OOSTEN
Vrijdag werd het voor het eerst weer wat koeler, dus konden we Kees zijn 90 jarige tweede moeder bezoeken. Beetje klusjes doen, lekker eten en een kaartje leggen. 
Vanaf zaterdag zijn we weer terug op het oude nest op het vliegveld in Teuge. Right in het midden oosten van NL. George wil graag op vakantie met zijn gezin, dus stelt Kees hem daartoe in staat.
Volgende week meerrrr

Ondertussen counten wij nu down tot november. Dan staat de terugreis naar de Rebel in Panama ðŸ‡µðŸ‡¦ gepland. We zullen het zien... 
Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care ðŸ’‹❤️☀️ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten