WEEK 32 - HOLLIDAY IN HOLLAND


Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet over de wereld zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 32 : 1 - 8 augustus 2020
Nederland
Woensdag eindigde onze 14 daagse zelf quarantaine. 
In Panama zaten we weliswaar in een Corona-vrij- gebied maar 1 vliegreisje van 10 uur kan dat mooie  schone cijfer zomaar waardeloos maken. 
...in de meanwhile in Panama...

Omdat we de kwetsbare ouderen en kwetsbare jongeren in onze omgeving onbekommerd willen ontmoeten ( het werd trouwens ook dringend geadviseerd bij aankomst op Schiphol) hebben we ons opgesloten samen met de zus van Trees in haar huis. 

Maria zorgde voor de boodschappen en deed extra voorzichtig en afhoudend met al haar sociale contacten in die 2 weken. 
...Q time: vertoeven op hoogte in hangmat...

We hebben er twee superleuke en supernuttige weken van gemaakt. 
Beetje bijkomen ( ontlaggen) boodschapjes bestellen op internet, lekker koken en eten en borrelen en natuurlijk klusjes in huis en pfffft voorbij is de tijd.
We bibberen niet meer zo erg en zijn op redelijk normale tijd wakker.

VRIJHEID
Hoe proeft vrijheid? ZOET๐Ÿ’‹ natuurlijk. 
...einde quarantaine: 3 sisters!!! en 2 zwagers...

Maar tegelijkertijd levert het ook veel ouderwetse stress op.  De agenda loopt in record tempo vol. We mogen nu zelf boodschappen doen en koken en we maken heel veel dates. In de maand augustus hoeven we ons niet te vervelen.
...een huis met een tuintje ( en een groene kamer) ...

We verhuizen van Heerhugowaard naar Alkmaar en zitten nu op het vertrouwde adres waar de groene kamer 'onze' kamer is. 
...na een bezoekje aan de Haarlemse Ikea ziet de keuken van Frans er weer patent uit...

We melden ons bij de gemeente Alkmaar als inwoner van NL, want als 'Nederlander zonder vaste woon en verblijfplaats' loop je tegen heel wat onhandige issues aan.
...effe naar de gemeente en het stadstrand van Alkmaar...

In ons eigen karretje tuffen we rond in een zomers Nederland alsof we nooit zijn weggeweest. Okee, we wassen wat vaker onze handen, maar er wordt gehugd in plaats van 3 keer gekust en het mondkapje ligt ongebruikt in de tas: De veranderingen zijn eigenlijk zo slecht nog niet;)

Family time! Wij genieten met volle Teuge.

Ondertussen counten wij nu down tot november. Dan staat de terugreis naar de Rebel in Panama ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ฆ gepland. We zullen het zien... Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care ๐Ÿ’‹❤️☀️ 

3 opmerkingen: