WEEK 16

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 16:  27 juni - 4 juli 2020
4 juli is de dag dat we wederom naar NL zouden vliegen. We brengen de dag in gepast gemoed door;))


DE WEG - EL CAMINO
In de loop van weken hebben we een aantal vaste gewoontes ontwikkeld. Een daarvan is heen-en-weer fietsen of lopen naar de Chinees 3,3 km verderop richting isla grande ( bekend bij veel toeristen) We combineren dat dan met iets nuttigs als chips of rum halen want veel meer heeft deze Chinees ons niet te bieden. Maakt niet uit, het is best een mooie tippel. En in dit klimaat en met heuveltjes ook lang genoeg! Kijk maar even mee.
...de jungle...

...dichtsbijzijnde B&B...

...voor de kust liggen allemaal kleine eilandjes, veelal alleen bevolkt door apen...

...bananen en mango's...

...zie je de masten van de schepen al die in de marina liggen?...


...de oost ingang staat af en toe open als er gewerkt wordt aan de hangar, beetje modderig misschien maar een kniesoor die daar op let: scheelt weer 500 meter...

ETEN
We hebben zoiets lekkers kunnen scoren: Echte gorgonzola! Goddelijk mjammmm. Toastje gorgonzola, pasta met paddestoel, knoflook en gorgonzola ...
Een keer in de week gaat onze personal shopper Tatiana naar Panama ( 2,5 uur rijden !!) om in de echte grote supermarkten boodschappen te doen voor een heleboel boaties.  Ze heeft inmiddels al heel wat soorten kaas voor ons meegenomen, maar tot nu toe zat er niet een bij waar we echt enthousiast over werden. Het is een kunst hoor om ongezien boodschappen te doen. Daarnaast speelt ook mee dat we geen flauw benul hebben van wat er hier in dit land normaal gesproken, laat staan op dit moment, te koop is. Ook zijn we niet gewend om iemand goed te briefen. Nooit een butler gehad. 
Het is elke keer een avontuur om te zien wat er in de tas zit. Heb jij in je goeiste Spaans wel eens geprobeerd om muesli te scoren? ... dus ontbijten we tegenwoordig heel Amerikaans met cornflakes, nou ja het lijkt er wel op!
Wat overigens foutloos goed gaat is bier, cola en rum. En NU dus gorgonzola.... oh wat is het fijn om iets lekkers te vinden, nu nog chocola ( pure en geen snicker) en meel! 
We komen er wel👍🏻
...dit is de wijn die we hier bij de chinees kunnen scoren. Hij heet 'Clos', onder de zeilers vertaald als close: as close to wine as possible...

OVER WAPENS
We hebben geen (nood)seinpistool meer aan boord. Het gaf erg veel issues in Nederland en ook aan de buitenlandse grenzen was het altijd een "ding".
Het is ook niks voor ons om een legaal wapen aan boord te hebben, ook al is het bedoeld om in geval van hoge nood een vuurpijl de lucht in te schieten. We hebben er veel gedonder mee gehad in Nederland omdat er om de haverklap een politieagent aan de deur van onze huisbaas stond om te vragen naar ons wapen en elke keer weer voelde de huisbaas zich nogal geïntimideerd en kreeg hij het idee dat als hij vertelde dat het ding nooit in huis is maar altijd op de boot vertoeft, hij niet geloofd werd. 
We hebben er dus min of meer noodgedwongen afstand van gedaan want je wilt je huisbaas graag te vriend houden.
...met dank aan Olivier en Clara van zeiljacht "celeste"...

Maar wat wil nu het geval, hier in Panama  🇵🇦 kregen we zojuist van onze Franse bootburen ( we zijn voorzichtig met namen, dat snap je vast wel) een geweldig pistool in handen gedrukt. Het is een zogenaamd vliegpistool. Blijkbaar vonden ze het nogal nodig om Kees een beter wapen in handen te spelen dan de halfgare Chinese vliegenmepper waar al een jaar geen decoratieve bloem meer opzit. Kees is er serieus blij mee, ik iets minder als hij de vlieg mist en mijn kont raakt.

TOEVAL BESTAAT WEL
We liggen nu meer dan 111 dagen in een haven in Panama en komen er bij toeval achter dat we René van het Nederlandse schip 'Blue Pearl' al eens in een eerder leven op het vliegveld Teuge ontmoet hebben. Hij kwam daar (ergens 2012) langs omdat wij op marktplaats iets te koop hadden gezet dat hij kwam ophalen. Nou jaaaaaaaaaa, Toeval bestaat echt!
...wat een joekel he...



IN HET NIEUWS
Deze week is in Panama een semi duikboot in beslag genomen. De narcos konden er een ton drugs mee vervoeren.
...dit is een beeld van de radar van het panama kanaal. Dit is de beste manier om op korte termijn het weer te zien...

HET WEER
Voor het eerst van ons leven een bliksem inslag van nabij meegemaakt.... wat is DAT een enorm natuurgeweld! Scary shit. De buurman heeft gezien dat de mast van een catamaran geraakt werd. Oei de eigenaar is niet thuis. De security kwam meteen een rondje maken en ging langs om bij alle boten op de B Jetty om te informeren of alles ok is.

CORONA 
Helaas is de San Blas weer voor 14 dagen afgesloten van de buitenwereld omdat men zich zorgen maakt vanwege het gestegen aantal Corona gevallen na de versoepeling een week geleden. Nergens staat trouwens iets over dodentallen... (!)
En ik zeg 'helaas' omdat we stiekem hoopten dat we daar nog een paar weekjes zouden kunnen vertoeven ...dat gaat nu dus niet meer lukken omdat wij over  3 weken vertrekken naar NL... denkt zij heel optimistisch.

FEEST
Weer een mijlpaal bereikt. Op 2 juli zitten we 111 dagen in lock down. Jij vind dat misschien stom, maar ik vind dat een prachtig mooi getal. Ik vind dat dat gevierd moet worden #allesuitdekastvooreenfeestje

Ondertussen in LBM ( linton bay marina) counten wij down: nog 19 dagen 🙏🏻 We will survive! Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care mensen en hou vol  💋❤️☀️  De eerste akte is voor ons bijna voorbij. We keep you updated

Geen opmerkingen:

Een reactie posten