WEEK 15

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 15:  20 - 27 juni 2020
Weet je trouwens dat we hier al langer dan 100 dagen vastzitten? 
Dit leek overigens het eerste tamme weekje te worden. Tam is saai is elke dag weer hetzelfde zeer voorspelbare ritme.
Maar gelukkig gebeurt er af en toe iets onverwachts ( we zijn inmiddels blij met kleine dingen) zodat de hoop op verrassing en ontsnapping niet verdwijnt.

...lege doucheruimte...
DOUCHE VERHAAL
Het begon met de toegang naar de douches, die is hier geregeld met een vingerafdruk. Je krijgt hem (die vinger toegangs code) als je betaalt voor je ligplaats in de haven, op de kant of aan de mooring. Het is een fantastisch systeem, als het werkt. Vaak werkt het niet echt goed. Bijvoorbeeld als je vingers zweterig zijn of nat of stoffig van het werk. Dat gebeurt dus heel veel in dit klimaat en met klussen op een boot. Er zijn mensen die het zo zat zijn dat het systeem niet werkt dat ze hun eigen systeem bedacht hebben. Vaak ligt er dus een klein steentje tussen de deur, zodat je geen toegangscode nodig hebt om binnen te komen.
Zo kan het gebeuren dat je uit de douche komt en een man of een hond bij de wasbak ziet staan... die schrikken zich dood ( natuurlijk) en maken zich snel uit de voeten. De man lukt dat, de hond niet.
De excuses en verontschuldigende verhalen (van de man dan) zijn heel divers: van handen wassen tot vergissen en deze week was er een acteur met een verhaal in het Spaans van 20 minuten. Uit de bewegingen van zijn handen, het draaien met zijn ogen en het beetje Spaans wat ik ken maakte ik op dat hij een test moest doen voor een tv programma en dat de candid camera om de hoek stond ... of zoiets... jaja
Het stadium dat ik geïrriteerd raak van dingen die niet kloppen ben ik al lang voorbij, na 100 dagen op 100 vierkante meter heb je alles wel eens gezien, dus ik zei jaja goed, doeeeei en werkte hem heel handig en gemakkelijk de deur uit door binnen zijn 1,5 meter comfortzone te komen. 
...de draaicirkel van het saharastof van afrika naar de cariben en door naar de US of A...

HET WEER
Deze week kwam de 'fijnstofzandstorm' van de Sahara langs. We werden al gewaarschuwd door de heiige foto's op de Caraïbische eilanden. 
Om dat zand goed in de smiezen te houden volgen we het locale nieuw en we checken regelmatig de " windy" app. We zagen 80 microgram in Panama, terwijl in NL 3 gemeten werd, op de Galapagos 0 en in Afrika 490. Ter vergelijking: in de Europese norm streeft men tegenwoordig naar niet meer dan 40. 
...dit is geen mist maar een heerlijke eerlijke fikse regenbui...

STOFFIG
Dit fenomeen komt vaker voor maar schijnt nu behoorlijk heftig te zijn. Kejje nagaan dat fijne zand gaat kilometers de lucht in en reist dan ook nog eens 8 duizend kilometer over de oceaan naar Amerika. Fijnstof is niet goed voor je gezondheid en je krijgt stofoverlast op de boot: want het superfijne rode zand dat op de Cabo Verden ook veel in de lucht zat vinden we soms NU nog terug op de boot als we eens meer dan oppervlakkig schoonmaken. Dus hebben we 2 dagen lang alle hatches gesloten en binnen dan maar alle ventilatoren op max gezet. 

Het is regentijd dus kwam er vandaag een 'culo de pollo' vanuit de San Blas onze kant op: beetje wind, veel regen en na de bui was de stofconcentratie nog 53 ! Niet gek hoor zo'n buitje.

CORONA
Geen ander Corona nieuws dan vorige week: de cijfers schieten omhoog. Niet fijn. We hebben nog 2 % hoop dat we met een KLM vracht van 30 juni meekunnen, maar met elke dag dat we niets horen vervliegt dus ook deze hoop op hagelslag en zoute dropjes. 
...no good...

BOEKEN
Afgelopen weken 3 boeken uitgelezen, alledrie verschillend maar van alledrie heb ik genoten.
'Grote verwachtingen' van Geert Mak, De Pest van Albert Camus en 11/23/62 van Stephen King. Daarnaast neus ik af en toe in de 'stoofbijbel' van Julius Jaspers en lees ik nu nog steeds in 'the economist' van april.
...de N is van novice, maar als het het zo doorblader duizelt het me NU al, hopelijk krijg ik hier genoeg tijd voor...

Komende maand ga ik studeren voor het N examen ( elektro techniek, radio techniek en voorschriften) want als het lukt om in september in NL te zijn kan ik examen doen!
En dan heb ik voor ontspanning ernaast van mijn andere zus de 8 boeken van de frieda klein serie van nicci french toegestuurd gekregen.
Lekkerrrrrr!
...als we naast de boot naar beneden kijken zien we onderaan de steiger in het heldere water een prachtige koraaltuin groeien...

Ondertussen in LBM ( linton bay marina) counten wij down: nog 26 dagen 🙏🏻 We will survive! Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care mensen en hou vol  💋❤️☀️  De eerste akte is voor ons bijna voorbij. We keep you updated

Geen opmerkingen:

Een reactie posten