WEEK 14

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 14: 13 - 20 juni 2020

Met Corona gaat het helaas heel erg goed in Panama of moet ik zeggen slecht. De infectiecijfers rijzen de pan uit. Dat is niet zo mooi. Over het hoe en waarom wordt natuurlijk aan alle kanten gespeculeerd en gediscussieerd maar daar veranderen we de situatie niet mee.

OVER SAFE EN SORRY
Wel hebben we met onze huisarts in NL gelukkig even kunnen sparren en daar hebben we een aantal handige werkbare tips bij -reizen -en -vliegen -in -Corona-tijd aan overgehouden. Toppie.

Ook hebben we contact met de NL ambassade en een nood-lijstje klaarliggen. Dat laatste hopen we spoedig te kunnen verscheuren. Bij wijze van spreken dan want het staat in de notities op mijn telefoon.
...over 33 dagen lopen wij hier ook 👊...

HAPPY
Dit alles uiteraard alleen maar in het kader van " better be prepared than sorry" want wat liggen we hier fijn beschut tegen slecht weer, inbrekers en zieke mensen. 
In een hele kleine gemeenschap 'in the middle of nowhere' 2,5 uur rijden van de grote stad. 
Met de bries van de zeewind op de neus net aan de rand van een groot natuurpark waar elke avond de brulapen een concert verzorgen als de honderden parkietjes luid kwetterend in paartjes en in een grote groep over onze badminton shuttle van berg naar boom gevlogen zijn.
...de achtertuin, met daarachter berg met brulapen en bomen met wilde mango's...

QUARANTAINE CURATELE
Gelukkig hebben wij nog de vrijheid om naar het dichtstbijzijnde dorp te lopen of met de dinghy naar een verlaten strandje te gaan, maar alle zeilboten in Panama liggen sinds deze week onder curatele: je mag je pas met zeilboot verplaatsen als je meerdere toestemmingen hebt van de diverse autoriteiten. O ja, en ook kajaks en sups vallen onder de "straf". 
Geen beter vermaak dan illegale nachtelijke tripjes met contrabande natuurlijk, in zo'n saaie tijd. 
Maar ja nu heeft niemand meer een spontaan pleziervaartje ... dus, voorlopig.
...opeens ligt de hele haven bezaaid met dit soort lijkjes, lijkt me niets om tegen te komen...

MAGIC TACHTIG 
Ik zal je de klusjeslijst besparen maar ik kan je verzekeren dat we een enorme berg werk verzet hebben. We hadden het geluk dat het een paar dagen bewolkt en regenachtig was, joepie. 

Niemand had ooit kunnen bevroeden dat we dit hardop zouden durven beweren maar met ruim 80 % van alle boot-klussen zijn we deze maand klaar.
En naar meer dan 80 % hoef je kwa energie niet te streven heb ik me ooit door Henny Wiggers laten voorrekenen, dus hier zijn we superblij mee! En tevreden en trots.

GEEN BOEK
Deze week geen tijd gehad om mijn boeken ( de pest en 11/22/63) uit te lezen en maar 1 film gezien die de moeite waard was le marin perdu ( de verloren zeeman of zoiets) die ik toegespeeld kreeg van Dirk een lotgenootje-medezeiler die op Martinique ligt. https://youtu.be/jILxbWupWLg

HERGEBOEKT OF GEHERBOEKT
Natuurlijk, na al die slechte Corona berichten en cijfers, is het land en ook het vliegveld weer in lockdown gegaan. 
Na de officiële bekendmaking dat het vliegveld tot 23 juli gesloten zou blijven voor toeristen, hebben we gezien dat de vlucht gecanceld was en na messenger contact met KLM hadden we binnen een dag nieuwe tickets. We beginnen al aardig ervaren 'herboekers' te worden.;)

Ondertussen in LBM ( linton bay marina) counten wij down: nog 33 dagen 🙏🏻 We will survive! Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care mensen en hou vol  💋❤️☀️  De eerste akte is bijna voorbij. We keep you updated

Geen opmerkingen:

Een reactie posten