WEEK 13

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.

Week 13: 6 - 13 juni 2020
Het gesprek van de dag, deze week, is de mogelijkheid om per vliegtuig naar 'huis' te kunnen gaan of niet. De een na andere vlucht wordt geboekt, gecanceld en weer omgeboekt. Onze eerste vlucht zou 26 mei gaan en nu zijn we met de derde poging bij 5 juli beland. Maar zolang Panama haar luchtruim gesloten houd kan niemand echt iets doen...Of toch wel? 


WELK GAT?
Het vliegveld is nog tot eind juni gesloten voor toeristisch verkeer en na een paar rondes 'humanitaire' vluchten zijn nu blijkbaar slimme commerciële bedrijven in het 'humanitaire vlieggat' gesprongen. De eerste zeilers zijn deze week vertrokken met een enkele reis richting west Europa voor een prijs die drie keer zoveel kost als een regulier retourtje. Tja.
...momenteel gaat het niet zo goed in Panama...

HET WEER
In deze tijd van het jaar is het hier bloedje heet, 30 voelt aan als 40 graden en het is bovendien super vochtig, 90 % is normaal. Niet echt een omgeving om veel klussen geklaard te krijgen. Ik vind het fantastisch dat we elke dag om half zes nog badmintonnen ( onze onmetelijke dank aan de bemanning van de Dayak daarvoor)
...overzicht van de route van alle orkanen en stormen met een naam sinds 1850, bij de gele ster zitten wij nu ...

KIPPEKONT
Dit is ook de tijd van het jaar (1 juni- 1 dec) dat je orkanen kan gaan verwachten in het noordelijk deel van de Carieb en in onze omgeving zijn lokale stormen " culo de pollo" berucht. Wij hebben die hier in Linton Bay Marina een keer mogen meemaken. Dat was heftig, interessant, leerzaam en wel genoeg voor dit jaar.
In de omgeving van de San Blas eilanden komt dat heftige weer, samen met onweer en bliksem veel vaker voor.
...windstilte, storm en regen wisselen elkaar regelmatig af...

We zien dus de haven vollopen met bootjes die uit de noordelijke Carieb en uit de San Blas komen. Het is zo vol dat er nieuwe 'stands' gemaakt moeten worden om alle bootjes die dat wensen op het droge te kunnen zetten. 
...uitzicht naast de boot: onder de steiger een prachtige kleurrijke onderwatertuin gegroeid...

Gezellig hoor. Veel bekende gezichten, nieuwe vrienden, jonge en oude mensen, honden en kinderen, kortom veel reuring in ons tropisch paradijs.

QUARANTAINE 90
Doordat wederom een totale lock down in de drie centrale, meest dicht bevolkte en economisch belangrijke provincies is afgekondigd, zijn ook wij hier in Linton Bay Marina, min of meer terug bij af. 
Alleen supermarkten en banken zijn nog open. De lokale bedrijfjes kunnen niet aan onderdelen komen om hun werk te doen. Geen stof voor de zeilmakers, geen meel voor de bakker, geen gereedschap voor de timmerman en geen verf om de stalen boten op te knappen. 

Donderdag was overigens onze 90 ste quarantaine dag. De boot is 36 m/2 en het afgebakende terrein van de haven misschien 1,5 km/2... Je moet wel heel creatief zijn om jezelf en je partner te blijven amuseren. 
...variatie op "zoek Mario" : zoek Kees!!😎...

BOEK VAN DE WEEK
...scary shit...

Omdat het zo'n actueel thema is en omdat ik hem toegestuurd kreeg van mijn zus ben ik begonnen aan "de pest" van Albert Camu. Ik ben pas in het begin van het boek maar de overeenkomsten met de huidige covid situatie zijn inderdaad frappant. 
Ik heb er "11/22/63 " van Stephen King, weliswaar met grote moeite, voor opzij gezet.
...happy leesvoer...

En er dringen gelukkig nog meer boeken om mijn aandacht: de leerboeken van het N examen bijvoorbeeld en de vele boeken over het reilen en zeilen (!) in de zuid Pacific ... maar dat doen we gewoon tussendoor.


Ondertussen in LBM ( linton bay marina) counten wij down: nog 3 weken🙏🏻 We will survive! Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care mensen en hou vol  💋❤️☀️  De eerste akte is bijna voorbij. We keep you updated

Geen opmerkingen:

Een reactie posten