VAN MEDELLÍN NAAR GUATAPE

Zondagmorgen 12 januari 2020 maken we gebruik van de Colombiaanse versie van Uber ( Uber zelf heeft hier in het land blijkbaar een pilot gehad maar heeft -nog- geen toestemming om te functioneren) om naar het grote busstation in het noorden van Medellín te gaan. We willen naar Guatape. Om je een grof idee te geven: Afstand 10 km kosten 10 US dollar.

...de brug van het dorp naar de overkant waar onze B&B staat...

GUATAPE
We gaan niet met een tour of taxi  op 1 dag heen en weer zoals de meeste mensen doen, maar hebben in Guatape een B&B voor 2 nachten geboekt. Met de lokale bus naar Guatape, een dorpje op zo'n 80 kilometer van Medellín, kost 5 US dollar per persoon.

Guatape ligt op 2000 meter hoogte aan de rand van een enorm stuwmeer en zou het vrolijkste stadje van Colombia moeten zijn. 
De huizen in Guatape zijn inderdaad kleurig beschilderd, maar kunnen wel een nieuw likje verf gebruiken. 
...ons vervoer...

Guatape is een heel toeristisch dorpje midden in de bergen bereikbaar via smalle kronkelwegen en daardoor sta je in de drukke tijd lang in de file.

Mooi beschilderde huizen treffen we overal in Colombia, wat hier anders is zijn de zocalos, de vierkante afbeeldingen aan de voet ( de sokkel) van de buiten-muren van de huizen. Aan de afbeelding op de zocalo zag je vroeger welk beroep de bewoner had. Hier zijn een paar voorbeelden van lokale zocalos die we op de huizen gefotografeerd hebben:









LA PIEDRA DEL PENOL


...la piedra del penol : imposant of niet soms?...

Vlakbij Guatape ligt een enorm brok graniet verleidelijk met uitgehakte treden langs de kant van de weg. Die gaan we natuurlijk beklimmen.
...fijn zo'n hulp bij het fotograferen, nu loopt er een streepje door ons heen...

De naam piedra del Penol = steen van El Penol staat voor het dorp ( Penol) dat door de maak van het stuwmeer onder water verdwenen is. 


...700 naar boven en 700 weer terug...

De klim is ruim 700 treden, het uitzicht fenomenaal en de Colombiaanse koffie zeer Oké .
...'s Avonds in het leukste cafe in het dorp vinden we de meest vreemdsoortige 
( one fles over the cuckoos nest) kerels en een pooltafel...

...en natuurlijk een toepasselijke zocalo op het pand...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten