ANGUILLA


Schaterend komt ze aangereden, parkeert haar auto op het strand en gooit spontaan haar zwarte pruik af, pfffff dat is lekker, zie je haar glimjuichen.


Het is bijna windstil en de zon schijnt onbarmhartig. Het is warm, zeg maar heet. Zelfs een wandeling van 2 minuten van de dinghy steiger naar Dad's beachbar is een transpiratie trekker van het zoutste water. 

...roadbay vanaf Dad's beach bar...

Ik vraag me al maanden af hoe al die zwarte vrouwen in de Carieb hun kapsel zo perfect in orde houden en heb in 1 spontane gooi het antwoord gekregen... wow dat moet bloody hot zijn.
...zo dichtbij...

We liggen nu 10 dagen in road bay, Anguilla voor anker en kunnen hier nog rustig een paar maanden blijven liggen. Maar dat doen we niet. Maandag 1 april gaan we naar St. Maarten. Daar gaan we heel exotisch klussen, bootschappen doen, wasjes draaien en oude vrienden ontmoeten. 
...het was niet ver maar wel hard werken om hier te komen...

De afgelopen dagen hebben we hier in de baai volop genoten van de schildpadden en de pelikanen. Het water is kraakhelder, het strand poederzacht en de beachbars hebben allemaal goeie wifi.
...true blue...

Anguilla kennen we nog van 9 jaar geleden, toen we in ons sabbatical jaar een rondje Atlantische oceaan maakten. Hier zijn we toen een weekendje wezen zeilen-spelen in cove bay en Sandy island met Hans van Marrewijk en Lillian vanuit St. Maarten. 

...het strand is ongelooflijk fijn en zacht...

Anguilla is een schattig 'kak' eiland. Het is 1 groot natuurpark en cruisen en dus andere baaien bezoeken dan roadbay is peperduur ( voor een week ben je al gauw 400 dollar kwijt alleen aan ligkosten) In de baaien die we (met de huurauto) zien is het dan ook lekker rustig. Dit is een regelrechte superjacht bestemming, we liggen dan ook vaak op 'stand' tussen de miljonairs van de wereld, het stikt hier van de super sterren restaurants met top koks en de looks en feel van de poederzachte zandstranden in combinatie met de prachtige blauwe tinten van de zee maken van het eiland een true blue trouwfeest bestemming.
...even kijken bij de vissers van 'island harbour', op de achtergrond het piepkleine eilandje scilly cay waarop niets anders staat dan een restaurant. Hun 'heen-en-weer' bootje ligt aan deze steiger...

Anguilla klinkt Frans en op het eiland vinden we ook typisch Franse winkels met vele soorten Franse wijn en bakkers met vurrukkelukke croissants. Het eiland is 30 km lang en 6 breed dus zeer overzichtelijk. Toch is Anguilla van oorsprong een Engelse kolonie ( nu met eigen bestuur) terwijl de locals het meest lijken op jamaicanen ( compleet met rood-geel-groene kleur, haar, wiet en superchille vriendelijkheid) en een taaltje dat voor ons on -ver -staan -baar is!
...roadbay vanaf het paadje dat naar de bakker loopt...

Om alvast een voorschot te nemen op ons 3 jarig zeil jubileum ( as maandag 1 april) hebben we ons  culinair laten verwennen in het Ocean echo restaurant in meadbay met op de voorgrond een zeldzaam mooie sunset en op de achtergrond de gitaarklanken en zoetgevooisde stem van omari banks ( zoon van de lokaal beroemde banky banks) 
...prachtige locale dinghy...

Wij verlaten Anguilla met pijn in het hart, maar vol zoetzoute herinneringen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten