NAAR DE BVI

Poeh poeh, we zijn gearriveerd hoor!
We liggen nu rustig achter anker in de baai 'great harbour' van het eiland Jost van Dyke ( hoe Nederlands kan een Caribische naam zijn?) Het eerste eiland van de Britse Maagden Eilanden dat we aandoen na de Turks and Caicos eilanden - groep.


Het laatste deel van de tocht over de Atlantische Oceaan ( van precies 6,5 dag over ruim 600 nm) was zoals voorspeld : voorspoedig, snel en super ruig! 

Respect voor de lui van bijvoorbeeld een Volvo Ocean Race die de hele weg op topsnelheid varen, navigeren en leven!
Dit is echt een test en aanslag op de conditie.  Voor ons was dit natuurlijk heeeeel erg zwaaaar ( spreek uit als Paul de leeuw in de pubershow) en beslist niet het gehoopte bejaarden-gym-tripje. Maar we hebben er beslist geen spijt van en een al met al een zeer leerzame tocht gehad.

Met onze mazzel heeft het vreemde schroef momentje op de Atlantische oceaan op het allerlaatste moment ( tijdens het ankeren op 12 m) toch nog een staartje gekregen: tijdens het ankeren wilden we achteruit slaan, maar de motor deed niet veel en begon meteen weer te vibreren.
Gauw gestopt en in plaats van achteruit varen, maar wat extra ketting uitgegooid ( op hoop van zegen) Nu zijn we blij met de 85 meter ketting die we vorig jaar in Martinique hebben aangeschaft.

Het was bijna sunset dus is Kees als een speer met een snorkel op het water ingedoken om te zien wat er aan de hand was. Binnen 1 minuut was hij terug aan boord met een ongelovige blik in zijn ogen " het is een wonder dat wij nog hebben kunnen motoren, want om de schroef zit een fiks visnet"...

Wij tellen altijd elke zegening!

De volgende dag hebben we een drijvende lijn onder de boot doorgehaald en heeft Kees gewapend met snorkel en mes het net met 1 handbeweging van zijn prooi gescheiden. Motor getest: OKEEEEE... alles doet het weer, alle plannen B, C en D kunnen de kast weer in. Pffff

Nu kunnen wij rustig gaan rondkijken te beginnen met het eiland genoemd naar de Hollandse zeerover Joost die hier vroeger zijn basis had...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten