60 DAGEN VAKANTIE IN NL


Cobi, onze belangrijkste reden om NL te doen deze zomer

Begeleid door een aarzelend buitje, alsof de wolken vergeten waren hoe ze moesten regenen, vertrokken we 8 augustus 2018 (na 60 dagen NL) terug naar ons drijvende huis, zeilboot 'rebel': dit keer bestemming Bonaire. Oh oh NL 🎶 wat zullen wij je enorm missen... vooral sommige van je inwoners!

Zestig dagen zonovergoten Nederland, Engeland en Frankrijk met hier en vooral daar wat wolken en een paar druppels regen ... niets bijzonders voor ons maar wel jammer van die warme regenkleding in onze bagage. Daarvoor in de plaats had makkelijk nog een lekker zomerjurkje gepast;)
de 20 ste verjaardag van Ruben en Deborah

Vanuit onze thuisbasis bij Trees' broer Frans in Alkmaar hebben we duizenden kilometers met ons 'peco' autootje ( thnx Peter) gereisd om alle dierbaren uitgebreid te kunnen huggen en boot-schappen te doen. We hebben zelfs veel (maar lang niet alle) vrienden kunnen  treffen, al was het soms maar voor een paar uurtjes!
de ulenbeltjes

Zestig dagen lijkt veel maar 'de oudjes' moesten ook regelmatig chillen ( = helemaal nix moeten en nix doen), inkopen doen, sporten en vooral vele uren in de clinch met de overheids- bureaucraten die er niets van snappen dat je als ingezetene van NL  zonder -vaste -woon -en -verblijfplaats toch geen vast adres in het buitenland hebt. We zijn niet geëmigreerd en zijn dat ook niet van plan.
met Hans en Jenny in Londen

We zijn van plan om na ons 'rondje wereld' gewoon weer lekker ( in ieder geval een groot deel van het jaar) in NL te komen wonen. In een tiny-house ergens aan het water ofzoiets bijvoorbeeld!
familie Tops inclusief 'zweedse connectie'

In NL op vakantie zijn is ge-wel-dig! Je spreekt de taal, je kan op een geplaveid voetpad lopen en je weet waar je de juiste winkels kan vinden en dat allemaal binnen gelijkvloers-loop-bereik. We verbazen ons oprecht over de rijkdom, de rijwielpaden, het vele asfalt, de lange dagen (daglicht), de happy faces, de rijk gevulde schappen, de schone straten, dat je de wc doorspoelt met drinkwater en er je wc-papier gewoon ingooit en eindeloos toegang hebt tot water, er is bijna geen stof in de lucht, alle bankpasjes 'doen' het weer en overal hebben we snel internet! ...
van mierlo family on the beach

Maar voor ons is het belangrijkste : de mensen en de quality-time die we met ze door kunnen brengen!
Een impressie...
snel tussendoor: Johan, Jason en Didi op Teuge
lekker eten met Cato in Deventer
met Angela naar Leon en Dedette in Frankrijk
balkon-chillen met Ada en Kees
met Liesbeth en de 'Texel-gang' in de Balken
oude paravriendjes en hun kinderschaar
Dineke en LD op het Alkmaarse stadstrand
afscheidsdiner met de van mierlo's
en dan hebben we niet eens selfie's gemaakt van de heerlijke lunches 
en goede gesprekken met Ed en Rita... Ton en Akke...

TERUG OP BONAIRE
(Be)landen we in een warm bad van shuttle- service- inclusief- bier- en -ontbijt -pakket M&M. Vinden we de Rebel in uitstekende staat ( geen stinki rebel) dankzij hun goede zorgen en zelfs onze buiskap ligt ge-re-stiched klaar ( mi Dushi bedankt) om weer opgezet te worden.
BBQ met Mike en Monique + friends

Het duurt een paar dagen voordat we aan het hete Caribische weer gewend zijn. In de tussentijd zetten we in slakkentempo de bimini en het zonnescherm op, hijsen de twee voorzeilen op hun plek en wassen en impregneren na 2 jaar maar eens de bootkussens (👍😁) 
rebel aan de mooring (klaar om varend bezoek te ontvangen)

Langzaam landen we in ons nieuwe ritme ( om 19:30 uur is het donker) en wennen weer aan de beperkte ruimte en luxe. 
We zijn wel veel meer buiten en genieten van de indrukwekkende pelikanen, de prehistorische leguanen en de kleine kleurige papegaaitjes die tegen Sunset in paartjes voorbij vliegen. 
sunset Bonaire

De blik gaat naar de toekomst : het voorbereiden van de reis naar (Jamaica en) Cuba in december, we kijken uit naar onze duiklessen, de eiland tours, de yoga en gitaarlessen, n nieuw plekje aan een mooring, BBQ en snorkel tochtjes , oude en nieuwe ontmoetingen en de bezoekende vakantiegangers!
brother en zussies...

Ondertussen leven we samen the -feel -like -sloooooooow (cooking temperature = 34 graden) life...

1 opmerking: