GRENADA 2.0

... over chocolade-hash en openbaar vervoer...

"Is het jullie eerste keer?" vraagt een medepassagier van de gezamenlijke hash-taxi. "Eh, yes " beamen we het klaarblijkelijk overduidelijke feit, " it's the first time we do a hash. As a matter of fact we' ve never heard about this kind of hash before". Conclusie van de rest van de bus: " they are virgins!;))
...verzamelen terwijl de DJ alvast het tempo opvoert...

Een hash, blijkt in de loop van de dag, is een van oorsprong Brits militair (Maleisiƫ begin 20ste eeuw) sportief evenement waarbij fanatieke marathonlopers, ouderen, gehandicapten, honden-aan-de-lijn en moeders-met-kinderen samen een vooraf uitgezet parcours met hindernissen afleggen.
...en blijven lachen na wat klimmetjes in 30+...

In de loop van de trail kan gekozen worden voor rennen of lopen en later ook nog eens voor de korte of lange afstand. Het is family-fun met een vleugje padvinderslol, vooral niet al te serieus!
...een bamboestok boven de weg markeert 
de scheiding tussen wandelaars en hardlopers...

Het sportieve gedeelte duurt maximaal 3 uur en daarna wordt er veel bier gedronken en staan grote pannen met eten klaar.

...de sjakies van de chocoladefabriek houden een oogje in het zeil;)...

Elke week een andere plek met een ander thema. Zo wordt over de hele (met name Angelsaksische) wereld door meer dan 2000 groepen van 50-350 mensen, een keer per week ge-hashed.

...mjammmm, vooral de chocolade met gember...

   
Omdat gisteren het chocolade festival begonnen is, liepen we vandaag de chocolade-hash, die begon en eindigde bij de chocolat factory. Onze host had zich echt uitgesloofd met enorm veel proef- schaaltjes met verschillende soorten chocolade; niet alleen de 60 tot 100% pure varianten maar ook chocola met gember (mmmmjam) of nootmuskaat.
...ook deze 'familie' heeft een "granddad" 
('opa' is ff terug in onze gedachten)...

De route liep grotendeels over de cacao-gaard waardoor we onderweg volop hebben kunnen genieten van cacao en nootmuskaat bomen, cashew, suikerriet, bamboe, bergen en dalen en kolibri's in actie.
...loss of virginity...

Je merkt het al: Inmiddels zijn wij onze maagdelijkheid kwijt! Na de tocht gingen we aan het chocolade bier en een hapje ( naam van het gerecht is me ontschoten) en werden we symbolisch 'en groupe' ontmaagd met veel bier over ons hoofd. Natuurlijk kunnen we het bewijzen met het certificaat dat we meekregen! Superleuke activiteit.
...chocolade-bier: lekkerrr...

OPENBAAR VERVOER
Net als op de Kaap Verden bestaat het openbaar vervoer op dit eiland uit taxi's of personenbusjes.

...je gaat gewoon aan de goede kant van de weg staan, en als er een busje met knipperende lichten en toeterend langs komt rijden, zwaai je een beetje en dan stopttie...

De chauffeur van zo'n busje ( vaak een  lelijke oudere 50+ man) rijdt virtuoos, schijnbaar met ware doodsverachting en ook nog eens aan de linkerkant van de weg en als hij het helemaal voor elkaar heeft zit er op de 'jumpseat' naast de schuifdeur een aantrekkelijke rapgebekte jonge hunk die goedlachs alle loslopende mensen probeert over te halen om buspassagier te worden.

...even communiceren of zij dezelfde kant opgaan die wij willen...

Eenmaal binnen zit je, als het meezit voor de uitbaters, opgepropt als haringen in een ton te shaken op de bassen uit de muziekinstallatie. 

...even de muziek wat harder...

Het is een geweldig systeem: het is lachen, niet duur en je hoeft zelden langer dan 2 minuten te wachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten