GRENADA

We liggen vanaf 2 mei met de boot in Prickly Bay, Grenada, een Caribisch eiland net ten noorden van Trinidad en Tobago. 
Kijk .... daar rechts in het hoekje van de Carieb !
In vogelvlucht zijn we zo'n 7500 km verwijderd van NL. Valt dus eigenlijk best wel mee. 

We hebben precies 3 dagen kunnen genieten van deze nieuwe incentive: helder blauw water! We zwemmen rond de boot en spotten schildpadden. 
Maar daarna even niet, dan liggen we hoog- en -droog op de kant voor enige noodzakelijke reparaties zoals nieuwe topmast-onderdelen en het opkalefateren van wat rots- butsen in de huid van het onderwaterschip. 

We nemen meteen de gelegenheid te baat om wat extra te cleanen want de resten stofwolken uit de Afrikaanse woestijn komen we nog steeds op de gekste plaatsen tegen ( nee ik ga niet vertellen waar),  motor-onderhoud te doen, een nieuwe 'spare' elektronische unit voor de Volvo te scoren, op te ruimen en klein achterstallig ( uitstellen, uitstellen, geen zin, nu ff niet ...) onderhoud te plegen.

Nu we niet meer voor anker in de winderige baai liggen krijgen we in de schemering bezoek van muggen en vleermuisjes. We hebben dus enorm veel plezier van het grote oude roze muskietennet dat we aangeschaft hebben voor onze rimboetrip in Suriname.

Na 3 dagen ziet het er naar uit dat de werkzaamheden goed op de rit staan. Meer dan een week zal het niet duren #somszithetmee. De werf is heel druk en staat al aardig vol. Veel schepen ( en hun verzekeraars) zullen niet veel noordelijker het komend orkaanseizoen doorbrengen, vermoeden wij zo. 

Juni is de officiële hurricane deadline en menige boot ligt hier al zonder zeilen aan de stormtuien vast.
In Spice Island Marine Services ( sims) wordt vlot en adequaat gewerkt en de status van veiligheidsmaatregelen is te vergelijken met die van een Amerikaanse luchthaven. 
We zitten dus helemaal goed en safe!

Na precies een week liggen we weer in het water. Maar ... # somszithettegen. Bij het verleggen is de dinghy tegen de scherpe aangroei van de steiger lekt geraakt. We blijven nog een dagje 'plakken'... misschien wel 2 ...
Het is woensdag avond 9 mei 2018 en gaan nu eerst lekker in ons eigen schommelende bedje slapen.

Verdere plannen:
Een eilandtour over Grenada en de start van het chocolade festival 11 mei misschien nog even meepikken. Dan het eerst komende weergaatje naar het noorden, eerst Carriacou en daarna zien we wel ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten