DE TANDARTS


... de Tifidatra crew vlnr: Samantha, Nema, Anushka, Patricia en Chanel...

In februari ontdekte Kees opeens dat er iets serieus mis was met een van zijn voortanden. En hij had er niet eens een kroonkurk van een djogo mee van de fles getrokken. De tand bloedde en je kon hem bewegen! No good...

In de marina omgeving meteen geïnformeerd naar een goede tandarts en afspraak gemaakt met de Tifidatra praktijk voor een check. 
Gelukkig konden we meteen de volgende dag terecht, dus snel een autootje gehuurd bij Rishi ( kost voor een dag net zoveel als een enkele rit met de taxi naar Paramaribo dusss)

Vanwege de drukte in het verkeer rond de hoofdstad, rekenen voor de trip van ongeveer 20 km een uur reistijd en dat komt meestal precies uit. We rijden hier links over wegen met gigantische kuilen en delen die weg met spannende brommertjes. Op de secondaire wegen spelen we roulette met de talloze drempels. Omdat er ook mensen en dieren over die weg lopen begrijp je vast dat we proberen het rijden in het donker zoveel mogelijk te vermijden.
...onderweg bij de jules wijdenboschbrug, 
ook wel de suriname brug 
en lokaal de bosjes brug genoemd...

Affijn Kees zijn tand blijkt in de lengte tot aan de wortel te zijn gebarsten. Wij voorzien al een langdurige behandeling inclusief implantaat en tijdje zonder voortand... 😱

Maar Nema Yazdani pakt het voortvarend anders aan. Terwijl de uren voorttikken en menig wachtende ongeduldig in de airco kouwelijk op z'n stoel zit te schuiven, gaat Kees flink onder het mes. Na 3 uur komt hij bepakt met allerlei pillen, een antibioticakuur en 80 flesjes spoelmiddel weer tevoorschijn. 
...ogen tekort onderweg naar Paramaribo...

Hij krijgt het persoonlijk telefoonnummer van de tandarts mee naar de boot en wordt op het hart gedrukt dat hij bij enig vermoeden van onraad onmiddellijk moet bellen cq langskomen.
Die avond belt Nema zelf nog even om te checken of alles goed gaat en de volgende morgen hangt de assistente aan de lijn met dezelfde vraag. We voelen ons 'verwend'!

Bij de laatste behandeling wordt Trees ook meteen onder tanden genomen. We moeten zo lang wachten dat we honger en dorst krijgen. Als we vragen naar een geschikt restaurantje in de buurt worden we voorzien van koffie en een dikke bruine boterham met pindakaas... nomnomnom!

...bruine boterham met pindakaas...

Om kort te gaan: na 3 weken genezing, een check en een extra versteviging dwars op de tand gaat meneer Kees weer schijnbaar onveranderd en pijnloos door het leven.
...I love SU 'standbeeld' bij Zeelandia...

3 opmerkingen:

  1. Een goed adres! ;-)https://www.google.nl/search?q=tifidatra&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=lIq2WqKqH6fL8gfnp4GoDA
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet lekker met een gezonde mond!

    Henri ook net van kapotte kies ontdaan in het Hollandse...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Neem contact met ons op als u problemen heeft met het kiezen van tandheelkundige apparatuur zoals hand en hoekstukken un hoekstukken kopen.

    BeantwoordenVerwijderen