BOAVISTA

Dinsdag 31 oktober tot zondag 5 november 2017.
Als we na een dagtocht Boa Vista naderen zijn we ter hoogte van het eilandje Sal Rei op onze hoede. Hier hebben onze vrienden van zeiljacht Fides ( Ton en Akke ) de rotsen van de beruchte kaap 'punta escuma' met rood in het logboek geschreven. Op dit verraderlijke punt heeft menige boot schipbreuk geleden en de 'fides' met haar bemanning heeft dit ternauwernood maar wel gelukkig overleefd.
Het weer is rustig en wij varen voor de zekerheid op ruime afstand rond de ogenschijnlijk onschuldige rotsen de baai binnen.
 *onderweg van Sal naar Boa Vista reizen we saman met de Ikinoo

Na het zwarte Sal strand is het uitzicht op het strand van Boavista  oogverblindend wit en de ondiepe baai oogstrelend azuurblauw en fotogeniek doorklieft met kleurige kite-zeiltjes.
* ons uitzicht vanaf de ankerplaats

De temperatuur die even rond de mid20s gezakt was, stijgt weer rond de 30 graden dus duiken we op de ankerplaats elke dag met plezier overboord voor een verfrissende duik- of snorkel aktie.
Terug aan boord spoelen we ons met zoet water uit onze geïmproviseerde buitendouche: een onkruidverdelgings pompje dat we met 5 liter water gevuld hebben: de een pompt-en-spuit en de ander zingt;)
*ons favoriete beach bar terrasje

Op Boa Vista komen we via een Facebook-groep in contact met een NL meisje (Nathasja Wüst ) die zich samen met haar moeder op het eiland gevestigd heeft. Zij zet zich samen met een groep locals in voor het behoud van van de karet schildpad die elk jaar naar de Kaap Verden trekt om eieren te leggen. Wij kunnen nog net meehelpen om de laatste jongen die het ei en het zand uitgekropen zijn een veilige uitgeleide naar de zee te doen. 
Met behulp van de bijna volle maan en een paar zaklantaarns lokken we  ze de juiste kant op.
Het is een fascinerend kado om de zachte beestjes te voelen en te zien hoe hard ze werken : we wensen ze symbolisch een behouden tocht en lang leven toe!
*daar gaan ze

We chillen en snacken op het terras van de Morabeza Beach Bar en maken meerdere snorkeltrips naar het rif bij Sal Rei.

Zondag 5 november vertrekken we 's middags om 5 uur om een 12 uur durende nachttocht naar het eiland Sao Nicolau te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten