DAG 6 - KING OF THE BLING

Donderdag 19 oktober 2017


tijd: 10:00 UTC

Update/ stand van zaken na 6 etmalen oceaanzeilen:

Positie: 16.45.27 N - 022.58.82W = Palmeira op het eiland Sal

Daggemiddelde: 152 NM ( topsss)

Totaal afgelegde afstand: 765 NM



We zijn gearriveerd! Ruim een dag eerder dan we verwacht hadden.

Hoogtepunten van de afgelopen 24 uur:

De Radio gesprekjes met de 'mi dushi' en de 'karma' doorbreken de eentonigheid van de dag!
TOPS: Het nachtzeilen in een maanloze nacht! De lichtgevende algen die als slierten en magicdust rond en in het kielzog van de Rebel tot lichtende ontbarsting gebracht worden, geven ons het ultieme bling bling gevoel;)) 
Iets minder: het waait al 2 dagen behoorlijk hard; 30 knopen is meer standaard dan uitzondering, daarbij komen ook nog  de enorme oceaan-swell  ( zeker 3 meter hoog) en de wilde -wind -golven ... en voila zie hier het recept voor wat blauwe plekken, hier-en-daar een etens-vlekje en als je niet uitkijkt word je nog misselijk ook.
Nice: in de overvolle ankerbaai van Palmeira worden we in de brullende wind opgevangen door Jay een pikzwarte man in een grijs rubberbootje (dinghy) Hij gebaart met zijn hand de vraag hoe diep we steken en Kees steekt 2 vingers op. Dan loodst hij ons naar een schier onmogelijk klein plekje voorin de baai. Daar liggen we nu zo vast als een huis tussen de zeiljachten van Fransen, Duitsers, Zweden en Nederlanders. Verder ligt de baai vol met vissersbootjes, vrachtschepen en oude wrakken... heel interessant;)

We proberen in te klaren maar dat lukt niet vandaag. Wel vinden we de bakker en een terrasje waar ze koude Kaapverdiaanse biertjes verkopen. Bij 32 graden smaakt dat heeeeeel goed. Maar na 1 biertje 'storten we al door onze hoeven'

Eerst maar eten en een volle nacht slapen!

Welterusten

De dobbertopsjes

3 opmerkingen:

  1. Goed aangekomen, top. Veel plezier op SaL. De "Wildeman" crew

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WoW wat een belevenissen, vooral die maanloze nacht met de glow in the dark slingers om je heen. Een koud biertje bij 32° nou dat zou ik graag met jullie komen drinken. Lekker slapen en dan op naar het volgende avontuur veel liefs Dobbertopsies
    X Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen