DAG 5 - DAG VAN DE VLIEGENDE VISSEN

Woensdag 18 oktober 2017
Tijd: 11:30 UTCUpdate/ stand van zaken na 5 etmalen zeezeilen:Positie: 18.40.8 N - 21.38.8 WTopsdag: 145 NM in een etmaal!Totaal afgelegde afstand : 613 NMKoers: 215 graden
Afstand tot Palmeira: 141 NM, we hebben namelijk een dag lang de route niet rechtstreeks maar als het ware zigzaggend ( afkruisen) gevolgd. Dit ivm de hoge golven, de oceaandeining en de hobbelige koers: dan maak je wel veel meer mijlen, maar ben je minder misselijk)
Hoogtepunten afgelopen 24 uur:Derde dorade gevangen: deze keer goedgekeurd Kees heeft haar gefileerd ( = bloederig klusje in het gangbord) yeahhhh Sashimi en mahi mahi biefstuk! 
Eindelijk zijn we ook op de breedtegraad beland waar we overdag hele scholen vliegende vissen voor de boot uit het water over de golven weg zien scheren.' s Nachts hoor je ze aan boord belanden. De volgende morgen is het net Pasen. Zoeken en rapen (en - in ons geval- overboord kieperen)
Iets minder: De koelkast deed niet meer mee. Kees is uren super geduldig bezig geweest om erachter te komen wat het probleem is. Eerst alle filters uit elkaar gehaald en schoon gemaakt daarna de slangen bekeken en ten slotte vond hij de oorzaak in het elektrisch systeem. Stel je voor: op de grond zittend en je overal schrap moeten zetten op een boot die de tango danst met de zee! Er loopt nu een tijdelijk draadje vanaf het elektrisch paneel dwars door de kajuit naar de koelkast : mooie tijdelijke oplossing;)) .. trots!!!
Doeiiiiii Dobbertopsjes

1 opmerking: