LA PALMA

Vanaf 25 augustus liggen we weer op het warmste plekje van de Canarische eilanden: de haven van Tazacorte!
De boot moet het water uit en dat kan niet in La Gomera, dusssss...
4 weken la palma vliegen als in een roes voorbij. 

De 1ste week bereiden we de klussen op kant voor: afspraken maken en onderdelen bestellen en tussendoor vooral veel chillen. Elke dag zwemmen in zee, buskaart regelen en het eiland bezoeken.
genieten van de sunset op ons terrasje

Week 2 gaan we de kant op en werken we elke dag mee of doen we onze eigen klussen zoals het vervangen van de wc afvoerslangen, een dekhoes- zonnescherm naaien en de buitenkant poetsen. Om 14 uur is het lunchtijd, dan kappen we ermee ( tis dan ook veel te warm, binnen 29 graden) en nemen na de lunch een frisse duik. Hoogtepunt deze week is het feestelijke weerzien met Henk en Angela van de mi dushi, was toch al weer gauw een jaar geleden dat we in de Algarve afscheid namen ' tot ooit'!
cubaanse party op straat in Tazacorte

Week 3 blijkt dat we iets langer op de kant moeten blijven. We huren een appartement aan zee voor 2 weken en wennen al snel aan een nieuw dagritme. 's Nachts worden we in slaap gezongen door de ruis van de branding en 's morgens wakker geveegd door de 'woesj' van de straatvegers.
ons appartement achterin rechts: het blauwe gebouw

Ondertussen op de 'varadero' wordt de kiel ontroest. Hij krijgt een paar extra beschermlagen en de kit rond de kiel-aanzet wordt weggekrabd en van nieuwe sikaflex voorzien. Uiteraard is de rubberflap boven de schroef vervangen en met nog betere lijm vastgezet. Omdat we nu even niet op de boot wonen maakt Kees meteen de gelegenheid gebruik om de vloerplanken te lakken.
de witte streep rond de kiel-aanzet= verse sikaflex

Week 4 begint alweer een beetje op vakantie te lijken. We vinden een  'gem' een mini parkje middenin los Llanos met prachtige planten, bomen en mozaïek en dansen stiekem mee op het Cubaanse feest in Tazacorte.

's Avonds als het wat koeler is praten we de dag door op een terrasje met uitzicht over zee.
Het is tonijn-seizoen en als de visser op onze ( oude) steiger een iets te grote vangst heeft gedaan mogen we allemaal meegenieten. Wat Kees en Wijnand in hun - in de haast meegenomen- plastic zakje weten te vergaren is voldoende om met de bemanningen van 4 boten 2 dagen van te snoepen. Het is geweldig om te zien ( en vooral te proeven) wat in no time voor sterren-maaltijd op dek getoverd wordt: tonijnsoep, sushi rolletjes met wasabi, ingelegde gember en soja, natuurlijk sashimi en Tilly's aperitief cocktail als kickoff! Mmmm het betere Zwitserleven gevoel begint zich te roeren.
geelvin tonijn

Tussendoor volgen we life de hoorzitting over Lelystad en Teuge.
Als we weer in het water liggen en op de boot wonen huren we samen met de dushi's een autootje, bezoeken de sterrenwacht, bekijken een wijngaard, doen boodschappen en bereiden ons voor op het laatste eiland: el Hierro.
als Kees weer tijd heeft om vingeroefeningen te doen 
zijn er geen grote prangende klussen

1 opmerking:

  1. Wat een verhaal Trees, het zit jullie ook niet echt mee, maar fijn dat alles is opgelost. Jammer dat we elkaar niet meer hebben ontmoet. Maar......ooit zullen we elkaar weer zien. Een fijne tijd op Hiero en een goede en behouden oversteek gewenst. Naar de kaap Verde of..... 😘⛵️

    BeantwoordenVerwijderen