CASA-DE-LOCOS

Na een dag opruimen en broodnodige cleaning besluiten we er weer eens op uit te gaan. 
We willen Los Llanos ( spreek uit: losjanos) bezoeken, musea, chandler, beetje shoppen, terrasje ... gewoon beetje rondlopen ... maw chill.

Maar zoals gebootlijk  luidt een piepklein ontdekkinkje soms tot een ketting-reactie die zijn weerga niet kent 💥( tijd voor gezwollen taal, denk de muziek er zelf maar bij)


Als we lekker in de kuip zitten te ontbijten, leunen we tegen het stuurwiel. Als dat een beetje meeschuift is ff handje naar achteren en aan het wieltje draaien de snelste en makkelijkste oplossing... maar deze keer draait hij niet vast en horen we een (doordraai) klik: hmmm?
Even kijken wat dat is... 3 uur later zitten we dussss niet op een terrasje in Los Llanos maar zitten we op een boot die eruit ziet alsof er een bom ontploft is. Een aantal boutjes in het stuurmechanisme in de kolom blijken dolgedraaid (zal wel slijtage zijn, dat kan bij een boot uit 1995) Dat is klus 1. 
Maar dan blijkt toevallig ook het stuur niet meer maximaal gedraaid te kunnen worden. Er zal ergens wel iets dwars zitten ( hopen we) Dat is klus 2. 
Om dit uit te zoeken moet de hele bakskist achter ontruimd worden ( kunnen we meteen opruimen denk ik nog in een onbewaakt ogenblik tussendoor) maar als Kees zijn kluskleren bijelkaar zoekt ontdekken we waar al het zand van de heiige lucht van de afgelopen weken gebleven is: in de kledingkast!😱
klus 3 dus:  Kast uitruimen... ( kunnen we meteen schoon schip maken, durf ik te overwegen)... kleding met bruine zandstrepen wassen en alles opnieuw indelen.

Affijn om half negen 's avonds zitten we moe maar tevreden -toch nog op een terrasje - bij de pizzeria op de hoek te genieten van een mooie zonsondergang.

Geen relaxte shop dag in Los Llanos. 
Maar wel schone kleren, opgeruimde kast, stuurwiel dat weer maximaal kan draaien ( zat inderdaad iets klem) en ook het stuur kan weer vastgezet worden ( nieuwe iets langere boutjes ingedraaid) Als bonus -net op tijd -ontdekt dat de afsluiters onderin de bakskist nog nEt gangbaar gemaakt konden worden. Pffff soms zit het mee!

1 opmerking: