TENERIFE

Terug uit NL - eind juni- hebben we eerst even orde op zaken gesteld in Tenerife ( marina San Miguel) De boot weer vaarklaar maken, eventuele schade onderzoeken en een plan maken, maar vooral acclimatiseren en vooral terug naar een meer bezadigd ritme. 
We missen onze vrienden en familie en tegelijkertijd zijn we blij weer thuis te zijn, in de zon en de schommelende boot!

Toen aan de slag: eerst een busreisje naar de hoofdstad Santa Cruz waar we een goede chandler vonden om  kapotte onderdelen voor de lier te vinden en elektronische kaarten voor het volgende deel van onze reis te scoren. Nice walking sightseeing tour gemaakt!

De chandler bleek een broer te hebben die 'iets' met zeilen en rigging deed dus hebben we die ook meteen opgezocht ( wij blij want de lokale zeilmaker Thomas bleek net op vakantie te zijn) 
Daar hebben we een nieuwe beschermhoes voor ons reddingsvlot ( was verdwenen in onze afwezigheid)  en een schaduwdoek voor ons vaste buiskap raam laten maken.
Alles werd ons nagestuurd want wij wilden zo snel mogelijk naar la Gomera ( veeeel gezelliger dan het massatoeristische Tenerife)

Bij het vaarklaar maken van de boot ontdekte Kees een schaviel-beschadiging aan de val van de fok, dat zullen we in Gomera nader bestuderen. 
We doen nog wat inkopen ( hier is de laatste grote supermarkt te vinden) en plannen een geschikte vaardag naar het volgende eiland: Vrijdag 7 juli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten