50 DAYS DUTCH 🔆


...vuurrode bloemen benemen nu het zicht op de haven...

28 juni 2017:
We zijn weer terug in ons eigen 'Tiny house': zeiljacht Rebel in de haven San Miguel vlak naast het vliegveld Tenerife zuid. 
We kijken terug op 50 dagen NL:
"Nederland
Vaderland
Vaarland
Vaarwel
Ver van land
Verlangland
Aangeland"


50 dagen wentelden we ons in de warme omhelzing van vrienden en familie en de onnederlandse zon!
Het was hectisch, heerlijk, heavy en hartverwarmend.
We leefden als vagabonds uit de koffer en hebben ws wel het eea laten liggen, maar we waren echt welkom, werden schandelijk verwend en er was altijd wel een hapje, een drankje en een bed.

CULTUURSCHOK

Na ongeveer 1 hele dag zijn we de NL cultuurschok te boven: we spoelen zonder blikken of blozen de wc door met zoet ( drink) water, gooien gerust ons wc papier in de pot, kijken niet meer met open mond naar de rijk gevulde schappen in de supermarkt en vinden de grote hoeveelheid mooie huizen, gestylde straten en kledingkeuze van de mensen doodgewoon.
Aan die razendsnelle aanpassing is met name de taal debet, vermoed ik, of het moet het gemopper of de 3de informateur zijn!😜

LIFE

Inburgeren is tegenwoordig, door het gebruik van sociale media, best makkelijk. Het houdt in ieder geval je geliefden dichtbij. Toch grappig om te merken dat de ' life experience' niet te vervangen is door Skype beelden of whatsup berichten: De hug en de kus hebben nu ook geur en huid en de gesprekken zijn net even anders, meer compleet en minder oppervlakkig.

BIJNA

We hebben bijna iedereen gezien die we wilden zien.
Bijna iedereen gekust die we wilden kussen  en bijna alles gedaan wat we wilden doen...
Bovenaan onze to-do-list stonden dokters, tandartsen en wat officiële instanties ... daardoor hebben we een aantal mensen op onze 'wishlist' niet kunnen zien of persoonlijk of wat uitgebreider kunnen spreken. Dat spijt ons meer dan je misschien vermoed. We gaan dat volgende keer helemaal goed maken❤️

BLUES

Op 10 mei namen we de zon mee, op 28 juni laten we een blikseminslag achter... 'ons' Teuge is als een dierbaar familielid dat net te horen heeft gekregen dat het ongeneeslijk ziek is en misschien nog 1 jaar te leven heeft: na de 1ste schok wordt strijdbaar gezocht naar de beste behandel-methode... wij volgen op gepaste afstand.

VERDEROP

En nu gaan we verder. Er valt nog heel veel te ontdekken op de wereld en zolang we gezond zijn willen we dat het liefst samen zeilend doen.
Deze manier van reizen vereist wel enige planning omdat we rekening moeten houden met het weer, heersende winden en oceaan -stromingen, grote- en kleine regentijd  en stormseizoenen.

Korte termijn plan is: boot weer vaarklaar maken op Tenerife, een weekje la Gomera om onderdelen op te pikken en te hamsteren. El Hierro bezoeken, het laatste Canarische eiland om te verkennen.
Daarna steken we in ongeveer een week over om zoveel mogelijk Kaap Verdische eilanden te ' doen'.


Verder plannen heeft nu nog geen zin... we kunnen naar Afrika, Brazilië en de 3 Guyana's ( Suriname) ... 😎

In ieder geval blijven we tot het einde van het jaar ten zuiden van het orkaangevoelige gedeelte van het Caribisch gebied!

De dobbertopsjes 

1 opmerking:

  1. Heel veel fijne zeildagen en mooi zeilweer toegewenst. Vooral een veilige voortzetting van jullie reis. Groetjes en heel veel succes Emmie en Hans

    BeantwoordenVerwijderen