LA GOMERA JULI 2017

We hebben 1 weekend in la Gomera ( haven san sebastian) om ons onder te dompelen in een warm bad van bekende plekken ( terrasje, zee) en mensen, voordat we de draad van het 'gewone' bootleven weer oppakken.

Logeetje Karin
We ontruimen de voorpunt ( daar gooien we alles wat ons in de rest van de boot in de weg ligt) om het gastenverblijf gereed te maken voor ons logeetje Karin. 
Zij past naadloos in ons ritme: lazy breakfast aan boord, sightseeing, wandelen, lokale bus, de markt en eten proeven, zwemmen in zee, borrelen en internetten bij ambigu op het pleintje, chillen, zeilen, zelf koken en veeeeel praten. 

Als zij na een weekje terug aan boord stapt van de Ferry naar Tenerife beseffen we hoe de tijd vliegt!

Urinesteen
Bij de voorbereidingen voor de oversteek naar de kaap verden ontdekken we wat issues die onmiddellijke aktie nodig maken : 
Het vieze geurtje in de badkamer komt niet van het putje bij de wasbak maar van halfverstopte slangen van de wc. We weten nu hoe urinesteen eruitziet en ruikt. Na een heleboel gebik, gegoogle en vragen op het zeilersforum denken we hier ook in de toekomst mee te kunnen dealen.
* frangi pani


Bibs in het zeil
Toen we naar NL gingen hebben we uit voorzorg de voorzeilen eraf gehaald. Kees ontdekte toen een klein geschavield stukje aan de val. Om naar Gomera te varen hebben we de fok er weer opgezet, maar het zat ons niet lekker: hoe kan die lijn beschadigen? Na er nog een nachtje over geslapen te hebben is Kees de mast in gehesen om de situatie ter plekke te bestuderen. We hebben de val en de oorzaak gerepareerd, maar ontdekten toen een begin van een scheurtje ( netter woord= bibsje) in de fok bij de aanhechting van de pees... Het was minuscuul maar toch: het is een begin! 
Er zit niks anders op: het zeil moet eraf, opgevouwen worden in een grote zeilzak en terug naar 1 van de 2 zeilmakers in Tenerife. 
Zelf er naar toe zeilen is geen optie zonder voorzeil en een auto huren en met de Ferry heen en weer ( en dat natuurlijk 2 x) is een oplossing maar ook zo wat.
De oplossing die zich uiteindelijk diezelfde dag nog voordeed was subliem: naast ons kwam een huurboot uit Tenerife ( canary Sails), zij bleken een enorme scheur in de fok te hebben en haalden hun voorzeil eraf! De rest kan je raden. We hoefden alleen een weekje extra bij te boeken in de haven.
Op de terugweg ging het bijna net zo smooth. De eigenaar van Canary Sails, Steve, kwam precies op tijd terug naar Gomera ( om zijn huur appartementen " Gomera apartments" te checken )met de auto om beide zeilen in de haven af te leveren.

Pensioen
Als je een zekere leeftijd nadert word je bestookt met mails, telefoontjes en berichten van mensen die vinden dat je nu een beslissing over je pensioen en aow moet nemen. OK dat roggelen we ook nog wel even voordat we ons in onzekere internet contreien gaan begeven.
*de lekkerste avocado's!

Verzekeren
Nog 1 eiland op de Canarisch in de planning en daarna afzakken naar de 'cabo verden' ... er is in NL bijna geen verzekering meer te vinden die dan nog een wereld-boot wil dekken, dus vullen we giga veel  lijsten in bij een verzekeraar in Duitsland ( Pantaenius). Als we geaccepteerd worden kunnen we verder!
*nieuwe led-verlichting in de natte ruimte

Computers
Omdat we hier toch wat langer liggen dan verwacht kunnen we wat meer tijd aan de computers besteden. Kees installeert een klein kastje dat satelliet beelden binnen kan halen en Trees zorgt eindelijk voor de hoogstnoodzakelijke backups. Het werkend maken van qtVLM lukt nog niet maar staat naast het sorteren van de foto's, de muziek en de boeken hoog op de to do lijst.

Hengelen
Ondertussen is Kees geslaagd in zijn zoektocht naar een hengel. Hij kent nu alle vissers in de haven, hun jacht op marlin, de prijs van een vistochtje en de bootsnelheid en lure die we nodig hebben om tonijn of mahi-mahi te vangen onderweg. In plaats van 'man overboord' oefenen we nu 'vis aan de haak'.

Naaien
Opeens heeft de buurvrouw van de ' never ready' een naaimachine in de aanbieding. We proberen hem uit met een dikke naald en uv bestendig garen en keuren hem goed genoeg. Blij want toch wel errug handig. Om het te vieren gaan we samen uit eten!

Elke dag even zwemmen en zelf koken ( dus ook boodschappen doen) de motor die nog op Lanzarote ligt naar Nederland zien te verschepen, chillen met de bootburen ... en de maand is voorbij!😂

Geen opmerkingen:

Een reactie posten