MEMORABELE OVERTOCHT

Dinsdag 24 januari vertrekken we van Fuerteventura naar Tenerife. Omdat het een tocht is van zo'n 30 uur hebben we de boot ingericht voor een nachtelijke oversteek. 



HAVEN
Als we vertrekken weten we nog niet in welke haven we terecht kunnen. We willen graag naar puerto Colon met als plan B: los christianos en plan C is marina del sur, las Galletas. De eerste twee schijnen beide min of meer onmogelijk te zijn, maar ze zijn het dichtst-bij waar onze vrienden Ed en Rita op vakantie zijn. Onderweg blijven we proberen om contact te leggen... als dat uiteindelijk lukt, is er inderdaad in beide geen plaats voor ons helaas.

DE MOTOR
De grote tocht is een goede test voor de nieuwe motor!  Als we net rond etenstijd ( natuuuuurlijk) vreemde geluiden horen en de motor als het ware "gesmoord" wordt en uitgaat zijn we niet echt verrast maar balen wel! 
Puzzelen en uitzoeken wat de oorzaak is zorgen ervoor dat we ons avondmaal missen, er moet eerst geslapen worden, dan maar een snelle snack. 
We starten de motor en hij doet het weer normaal, totdat na een half uurtje hetzelfde euvel zich voordoet. Na wat proefjes denkt Kees dat het waarschijnlijk de toevoer van de diesel is... met een fenderpompje weet hij de leiding door te blazen en daardoor telkens weer leven in de motor te krijgen. Dit probleem moet opgelost worden als we aan "land" zijn. Voor het binnenlopen van Las Galletas kruisen we de vingers en leggen voor de zekerheid de motorruimte open en het pompje strijdklaar ernaast.
We hebben mazzel! 
In de haven constateren we inderdaad vuil in de leiding. We pompen de tank ( gelukkig was hij nog voor een kwart gevuld, pffff) kan voor kan leeg, filteren het vuil eruit en gooien de schone diesel weer terug. Het houdt je bezig;)


WALVISSEN
We hebben het verdiend, denk ik. Maar op deze overtocht zijn we rijkelijk verwend met 'raw nature'. Heel veel scholen dolfijnen die soms wel een half uur om ons heen dartelden, met als klapper op de vuurpijl onze eerste life-encounter met walvissen. Een groepje van een stuk of drie, vier kwam ons tussen Gran Canaria en Tenerife met een flinke gang tegemoet zwemmen. Spuitend en blowend zagen we ze met open mond ( wat een joekels !) op nog geen 100 meter langs ons zwemmen. Zo te zien hadden ze een missie want ze zetten er flink de sokken in. Geen footage!;))
Al met al een zeer memorabele overtocht, die we zeker niet snel zullen vergeten!

1 opmerking:

  1. Hoi Dobbertjes,
    het euvel is bekend bij de zeilers op oudere boten maar met deze nieuwe motor verwacht je dit eigenlijk niet. Het stelt allemaal niets voor totdat het je overkomt en dat is meestal niet tussen de palen in de haven. Maar gelukkig zijn de 2 rechter handen van Kees dan weer de oplossing en een uitkomst. Wat kun je nu nog bedenken wat jullie nog niet hebben meegemaakt?? Weinig denk ik dus die ervaring neem je weer mee. Het lijkt me heerlijk toeven daar in dat gebied zoals je schrijft veel leven in de toch wel lege zee. Fantastisch is dat allemaal. Een waarlijk uniek leven dat je elke dag moet genieten. Leuk dit allemaal te le4zen en nog een heerlijk verblijf daar. Groetjes ook namens Emmie.

    BeantwoordenVerwijderen