CASCAIS

Woensdag morgen 7 september vertrekken we zo vroeg mogelijk uit het deprimerende Peniche. 

We controleren vlak voordat we weg gaan de motorruimte op eventuele lekkage, en dat doen we op de lange trip naar Cascais nog een paar maal: fingers crossed alles gaat goed. 
Er staat weinig wind dus staat de motor veel aan. Zodra er meer dan 10 knopen wind staat wordt de kleurige halfwinder ingezet; dat vaart iets langzamer maar tis wel lekker rustig aan het hoofd.
Aan het eind van de tocht passeren we 2 kapen en dan kan de gennaker eraf en stuiteren we vol gas op een puntje voorzeil de baai van Cascais binnen.


Het ligt hier vol met geankerde zeil bootjes en er blijft een harde vlagerige wind staan. Voor de zekerheid leggen we maar wat extra anker- ketting uit en laten ons daarna schandelijk verwennen op de mi dushi.

Om bij een andere boot op visite te gaan heb je een ( in ons geval) opblaasbaar bijbootje nodig: de dinghy. De meeste boaties geven hun dinghy een leuke, aparte, vieze of grappige naam, die van ons heet gewoon dinghy. Op korte afstanden roeien we normaal gesproken maar toen we de bewoners van een naburige boot zagen worstelen om tegen de wind en de golven 'thuis' te komen was snel besloten om toch het 4 takt motortje maar in te zetten😇

De volgende morgen gaan we diesel tanken in de jachthaven, we drinken koffie met Wim de Gier ( superleuke verrassing) en moeten daarna toch weer een noodreparatie op het slangenstelsel van het koelwatersysteem uitvoeren...
In Cacais is geen tijd en gelegenheid om dit probleem definitief op te lossen. Dat moet in Lissabon gaan gebeuren: fingers maar weer crossed, gelukkig is het een piepklein stukje varen!


1 opmerking:

  1. Was echt super leuk. Nogmaals waanzinnig veel plezier met heel veel mooie ervaringen! Liefs, Wim

    BeantwoordenVerwijderen