10 DAGEN LISSABON

Donderdag  8 september arriveren we heelhuids in de alcantara haven op de noordoever van de rivier de Taag ( Rio Tejo) net voorbij de 'san francisco' brug ( de 25 april brug) en precies tegenover het christus koning beeld ( een kleinere versie van het christus de verlosser beeld in Rio de Janeiro) op de zuidoever.
Omdat we problemen blijven houden met ons koelwater besluiten we in Lissabon professionele hulp in te schakelen. We vervangen alle oude slangen en bestellen bij Miguel een nieuwe pomp, de oude laten we reviseren. Dat wordt 4-8 dagen wachten. Beetje pech maar geen straf😜

Een 3 dagen 'lissabonkaart' is goed voor loofe poten, ontelbare indrukken, onschatbare kennisgaring,  schaduwrijke parken, kilometers openbaar vervoer, pikante life muziek, overdosis museumbezoek, terug in de tijd van de Feniciërs, de Romeinen en de Moren tot aan de expo in 1998 en het Lissabon van NU...

Dat Lissabon gebouwd is op 7 heuvelen merk je met name aan de zweetdruppels en de kuit- en bilspieren. We bezoeken verschillende wijken zoals Alfama met z'n smalle straatjes en talloze fado restaurants, Baixa ( de sjieke buurt) en het hippe bairro alto en Chiado.

Heel bijzonder is de tegenstelling tussen het historische Belem ( terug in de tijd van 12 eeuwen voor christus) en hypermoderne Parque das Nações ( park der naties gebouwd voor de wereldtentoonstelling  in 1998)
We eten kip piri piri tussen de Portugezen met de TV op sport en smikkelen de beroemde zoete taartjes van Belem. We drinken ijskoude biertjes op trendy terrasjes bij zwoele life muziek.

Ook klussen we aan de boot, doen boodschappen, de was en brengen onze administratie weer in orde.

We chillen in Parken als het jardim da Estrela, het Edward de VII park, jardim tropical in Belem: die zijn heerlijk als schaduw plek in deze hete zomer.
Maarre... Nu willen we wel weer verder. Wachten is en blijft een kunst!😎

Geen opmerkingen:

Een reactie posten