SAMEN IN EEN BOOTJE

We blijven nog ff in de Ria de Muros. Na het plaatsje Muros moeten we ankeren bij het historische stadje Noya ( of Noia) 
Omdat het door de verzilting en de bouw van bruggen onmogelijk is om met de Rebel bij de stad te komen navigeren we een smalle geul in tot we niet verder kunnen en gooien daar ons anker uit. Dan pompen we de dinghy op en via een ondiep 'training channel' ( geen idee wat er getraind wordt) belanden midden in het stadje waar we de middeleeuwse kerk ( die blijkbaar figurant in menige film geweest is) bezichtigen. 
De tocht in de dinghy ga ik NOOIT vergeten maar het kerkje is niet om over naar huis te schrijven ( en toch heb ik dat zojuist wel gedaan😜)
Dit deel van Spanje heeft voor ons veel zoete herinneringen van onze eerste reis ( rondje atlantic 2009-2010) Roel en Cees ...  hun goede raad en adviezen...hun vrouwen en de victoire 1240 de 'zeester' hebben een blijvende indruk bij ons achtergelaten!

Van Noya terug naar de boot hebben we de golven en de wind tegen: het is een spectaculaire wet 'everything ' geworden !
Dus besluiten we morgen ( 17 augustus) de verjaardag van Kees in de haven van Portosin te vieren. Kunnen we alle zoute natte kleren wassen en ons weer eens behoorlijk douchen😇
Portosin 17 augustus: vlaggetjes dag, vroegertje, anker op bij Goia, door de regen naar de marina in Portosin, zingen, liesbeth, riant ontbijt, kadootjes, kachel aan, ontmoetingen bij de wasmachine, lekkere lunch, wijn , Brigitte, mi dushi crew, weer zingen,  zon, koffie met cognac toe!

Morgen: Santiago de Compostela 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten