A GORUNA 2

Vrijdag 12 augustus. Het is feest in de stad. De 60ste tallshipsrace is voor de 11 de keer geëindigd in A Goruna en dat wordt 4 dagen lang uitgebreid gevierd. De schepen liggen naast ons in de haven: het is een lust voor het oog!

Bij ons is het feest op 11 augustus begonnen. Toen kwam onze 2de opstapper ( liesbeth) voor een zeilvakantie aan boord. We hebben haar gepast onthaald😜

Het slechte weer gebied trok de afgelopen dagen met alle hevigheid over met veel wind en bewolking en maar net genoeg zon om de temperatuur op 20 + te houden. De tallship race bemanningen zagen er in ieder geval behoorlijk koud en afgepeigerd uit. 

Maar daar gaat dit weekend verandering in komen☀️☀️

A Goruna is overigens ZEER de moeite waard. Het heeft de grandeur en het gemak van een grote stad en tegelijkertijd de overzichtelijke kneuterigheid van een dorp. 
Oud en nieuw zijn charmant gemixed: De monumentale panden zijn prachtig gerestaureerd en overal waar je gaat vind je pareltjes van stille groene parkjes met artistieke bestrating, makkelijke bankjes, water en reusachtige palmen die schitterend groen afsteken tegen de wit gepleisterde huizen en de blauwe hemel.

Het is geen straf om hier wat langer te bivakkeren, integendeel, we ontdekken steeds meer lekkere restaurantjes, terrasjes, ludieke kerken en onnavolgbare winkeltjes. 

Vanaf vrijdag wordt het weer weer zeilbaar dus verwachten we dit weekend verder richting en/ of rond DE kaap te trekken. Dan zijn we weer een paar dagen 'of line'
Hasta luego💋

Geen opmerkingen:

Een reactie posten