A GORUNA

Vrijdag middag 5 augustus 2016
Als we vanuit onze ankerplaats Cedeira na een hobbelig tochtje arriveren in de 2de haven 'puerto real' in Goruna, staat de bemanning van 'mi dushi' al wuivend klaar om onze trossen en springen op steiger 8 vast te knopen.

We zullen hier voorlopig wel blijven liggen want onze volgende stop is een Ria ' om de hoek' - om de vermaarde en tegelijkertijd beruchte kaap Finisterre heen- en het weerbeeld is ons daar de komende week te onrustig en onstuimig. 

Geen probleem, de zon schijnt, de temperatuur is 20+ , het stadje is aantrekkelijk en voor onze 2de opstapper Liesbeth ( de eerste was Toon) is A Goruna makkelijk en snel te bereiken vanuit Santiago. Tijd dus om te chillen, te klussen en schoon schip te maken.

Met het geluid van uitnodigende kerkklokken en lachende meeuwen op de achtergrond is het goed toeven en kan je lekker liggen lezen in de kuip onder de beschermende schaduw van de blauwe bimini.

Goruna is vergeleken met de afgelopen 4 ankerplaatsen een relatief grote stad met een aantal riante marina's... Toch is het verrassend genoeg een uitdagend avontuur om hier een eenvoudig wasje te doen. In de tijdspanne van 1 hele dag is het me gelukt om 1 1/2ve was gedaan te krijgen😜
Leuk bijverschijnsel is wel dat ik nu deelgenoot ben in diverse zielenroerselen in het Frans, Spaans en Engels. Omdat niets menselijks mij vreemd is hoor ik graag ALLES over het houden van grote katten aan boord van een Frans jacht, de huizenjacht en wc problemen van een stel vroeg-gepensioneerde Engelsen en het stiekeme visleed van een jong Spaans vissertje.

Vandaag heeft (wonder) dokter Henk ons (en jou en jou... ) een  enorm plezier gedaan door ons wegwijs te maken op een site ( hier onder staat de link) waar je de Rebel kan volgen zonder dat je de app van marinetraffic hoeft te downloaden. Ook kan je ons hierop volgen als we op een meerdaagse trip op open zee zitten! Dus voor de liefhebber, hieristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten