INTERMISSION AUGUSTUS 22: DE TOEKOMST!

...Recuerdos, herinneringen: San Blas eiland...


Het is tijd voor reflectie. Waar staan we, wat willen we, wat gaan we volgend jaar doen?

Als we nadenken over de zomer en het najaar van 2022 dan is een ding duidelijk: In een regenseizoen in Panama hebben we geen zin meer. Te nat en teveel onweer, te lang gelegen.

Het alternatief voor het hurricane season is vrij beperkt, maar zowel aan Colombia als de ABC hebben we heel goede herinneringen dus besluiten we de periode tussen 1 juni en 1 december 2022  DAAR ergens door te brengen. 

Vliegen naar NL is van al deze locaties goed te doen en het Panamakanaal of de Dominicaanse Republiek zijn binnen een paar dagen zeilen te bereiken. 

Plan is: in augustus definitief te beslissen over de toekomst. Kees is dan ook 70 en we geven onszelf nog zo’n 10 actieve reisjaren. 


Of we die jaren zelf zeilend met onze eigen boot blijven doen is de ham-vraag. Dus moeten alternatieven naast plan A  (rondje wereld op eigen kiel) opgenomen worden. Alternatieven als de trein: de oriënt express door Mongolië, een camperreis door Nieuw Zeeland en Australie, een bootreis naar Antarctica ...enzo...


AUGUSTUS

In onze beleving is er best veel veranderd. Zowel in de wereld en het onbekommerd reizen tussen landen als in ons eigen leven. Na twee jaar corona en 1 maal kanker is de weegschaal tussen alleen (met z'n tweeën) op avontuur en chillen samen met familie en vrienden weer terug in balans als we besluiten met de boot terug te varen naar NL. Bam!


Het is een besluit dat niet licht valt. Het voelt ( in ieder geval voor Trees) als falen. Het mooie plan om de hele wereld rond te zeilen valt in duigen. Alsof het een project is dat niet afgemaakt kan worden…


Maar de realiteit overwint, want het belangrijkste is de reis die we samen ondernemen, de avonturen die we beleven en het plezier dat we eraan hebben. Het moet kloppen en we moeten ons allebei senang voelen.


Dus besluiten we van de terugtocht een mooie lange zeiltrip te maken. We bezoeken eilanden in de Carieb die we nog niet bezocht hebben en willen het liefst heel lang in de Azoren vertoeven. 

En in de tussenperiode ?… 

wellicht bahama’s, intra coastal USA. Florida vanaf het water in plaats vanuit de lucht...misschien New York en/of Bermuda...Dominicaanse Republiek en Puerto Rico zijn we nog niet geweest op eigen kiel, misschien nog even Turks and Caicos… Zoiets dus, het plan ligt nog niet vast laat staan de daadwerkelijke reis😉.


Ondertussen liggen we in juni en juli 22 in Colombia en in augustus in Aruba en Bonaire. In september en oktober zijn we in NL om in november terug op Bonaire de verdere reis te plannen. Vanaf 1 december kunnen we dan weer ‘hurricane-veilig ‘ verder zeilen…




Geen opmerkingen:

Een reactie posten