500 DAGEN HOLIDAY IN HOLLAND


Jaaaaa, we zijn weer terug op de Rebel en dus pakken we de blogdraad weer met nieuwe energie op. Ons blog is ons dagboek, dus om de voortschrijdende cruiseheimer teweer te staan moet een gat opgevuld worden. En om een brug te slaan van 435 dagen van 27 september 2020 en 6 december 2021, de dag dat we terugkeerden naar de Rebel in Panama, is hier een korte recapitulatie van onze covid-tijd in Nederland. 


500 dagen NL van zeiler naar landrot

Een landlubber of landrot is iemand die op land leeft. Dit in tegenstelling tot zeevarenden. Wij verbleven aan land, in dit geval Nederland, van 24 juli 2020 tot 6 december 2021. We reisden na 4 maanden strenge lockdown in Panama met een humanitaire KLM vlucht naar Amsterdam. Op de kop af 435 dagen zaten we vervolgens in wisselende gradaties van lockdown in Nederland. 

We investeerden volop tijd in familie, beperkt in vrienden en vooral veel in gezondheid. We kochten een “ tiny house” op een vakantiepark naast een natuurpark en vlakbij de zee en genoten voor het eerst van de geneugten van een tuin aan het water.

En ondertussen lag de “Rebel” aan de B steiger van Linton Bay Marina in Panama. Ruim 1 jaar, 4 maanden en 12 dagen moederziel alleen in de tropische vochtige hitte van midden Amerika en in het zoute water van de Atlantische oceaan. Het ging ons aan het hart, maar het was even niet anders. Covid19 had ( en heeft nog steeds) de wereld stevig in zijn greep.


In vogelvlucht een beeld overzicht van 500 dagen NL:


De maanden juli, augustus en september ben ik nog actief geweest maar vanaf oktober heb ik het blog volkomen laten sloffen...


oktober 2020: museum Voorlinden en bramen plukken in de achtertuin van Ron



november 2020: ziekenhuis en bijkomen in ons Tiny house
december 2020: kerst en oud-en-nieuw met Frans in NL

januari 2021: NL is eindelijk weer eens helemaal wit en pimpelmeesje in het doorzichtige vogel huisje van Freeq en Roel bij het raam

februari 2021: virtueel afscheid nemen van Ton en vitamine-bom van Dineke uit Oeganda 


maart 2021: voor de  Nederlandse groenten van het seizoen hebben we een adresje gevonden. En het wordt op verzoek nog bezorgd ook ...na de verkiezingen begint de formatie...;)
 

april 2021: verrassende bollentijd in eigen tuin, stiekem geplant door Liesbeth in november en we bezoeken samen met haar de prachtige beeldentuin van Nic Jonk in de groot schermer.



mei 2021: 5 mei & genieten van 'weer een klusje af'

juni 2021: verschillende zitplaatsen met schaduw gemaakt in de tuin en eigen plek gecreëerd op de steiger, compleet met windvaan en beschilderd bankje

juli 2021: we wisten niet dat dit onze laatste uitje was. Samen met Kees' bonus moeder Cobi op stap naar de veiling van Langedijk. Vlak daarna nemen we in kleine kring afscheid van haar.



augustus 2021: we koken het hele jaar lekker vers en gezond en dit was een topper van Mariella, 17 augustus werd Kees 69, waren we 12,5 jaar getrouwd + precies 40 jaar samen. Goed voor een avontuurlijk en toch romantisch weekendje Amsterdam.

  
september 2021: het zoveelste weekendje Texel dit jaar. Altijd genieten, zeker met Hans en Liesbeth!!


oktober 2021: super lekker eten in "de kas" in Amsterdam met (bijna) de hele familie


november 2021: we vieren de goede uitslag, we boeken een vlucht naar Panama, nemen afscheid van Ada en Kees van Mierlo en laten ons verwennen in huize Boonzaaijer


December 2021: we zijn er klaar voor. Vier grote koffers kunnen scoren bij de kringloop. Tata.


Dat was Nederland in vogelvlucht, in ons volgende blog gaan we verder met ons leven op de Rebel in Panama.




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten