WEEK 5

Ons blog is ons dagboek, dus ook als we niet zeilen en reizen, wordt er wel geleefd en maken we dingen mee die we wellicht niet willen vergeten. Dus gaan we ook nu gewoon door met ons blog.


Week 5: 11 - 18 april 2020

Dit beloofde meteen al niet echt onze week te worden. Het is drukkend heet en de regentijd is overduidelijk begonnen. Binnen is het zweterig warm en buiten wordt je nat van de spattende regendruppels. We laten ons (en onze kussens en lappies) maar gewoon nat worden want het alternatief (naar binnen) is erger.
Dan gaat ook het een na het andere apparaat kapot. Het begon met de iPad van Kees gevolgd door de staafmixer, het fatboy lampje, de thermoskan...
...sunset looks vanuit de Rebel...

We hebben in deze beperkte ruimte eigenlijk alleen maar spullen waar we of enorm van genieten of die we intensief gebruiken. En wat je gebruikt slijt. Tja. Kees weet overigens 90 % van de "fail" oorzaken te achterhalen en te repareren of nood- handelingen toe te passen. 
...de oefen eitjes smaakten best...

De rest moet na grondige inspectie, vervangen of elders gerepareerd worden... 
maar waar en wanneer is op dit moment een grote vraag en dus moeten er weer nieuwe alternatieven voor het dagelijkse leven gezocht worden. 
We mogen hier namelijk (Panama) slechts een voor een ( dus niet samen) 2 uur per dag reizen en dat is niet voldoende om bijvoorbeeld een Apple dealer in Panama City te zoeken, als deze al open zou zijn.
Bovendien is nieuwe apparaten (staafmixer bijvoorbeeld) vinden een behoorlijke uitdaging in een 110 volt land. 
We besluiten onze energie er niet aan te verspillen.
...bootje van de buurman versierd...

Het Paasweekend is als een gewone doorsnee dag voorbij gegaan. Wel moesten we onze groenteman 2 dagen missen en waren alle lokale restaurants  gesloten. 
Maar onze NL buurman ( BB buurman boterkoek oftewel MM mister mars) was jarig dus dat werd wel een leuk verzetje: boot versieren, zingen, zijn zelfgemaakte appeltaart opeten en eieren "betekenen" voor zijn kado: ontbijt-op-boot.
...foto van de family chat is gemaakt door Sabine...

Ook very niceeee: Nieuwe traditie is geboren, elke zondag videochatten we met zoveel mogelijk leden van de familie van Mierlo! Die houden we erin. 

In Panama wonen nogal veel burgerlijk ongehoorzame mensen: die zijn in het Paasweekend lekker met het gezin buiten gaan spelen. Maar dat kan hier echt niet, dus krijgen we allemaal straf. 
...nix burgerlijk ongehoorzaams is ons vreemd na zo'n heerlijk verjaardagsdiner...

Vanaf nu hebben we het hele weekend dus 2 hele dagen strikt huisarrest ...
Het maakt voor onszelf niet echt veel verschil maar we gaan Carlos de Groenteman uit Nigaragua, de Panamese meisjes van de wasserette, Bakkeres Tatiana met haar zelfgemaakte yoghurt en de Colombiaanse Nancy van Restaurant het 'blue house' wel heel erg missen op zaterdag.
...Marten in de mast en Kees aan de lier...

Het moet ook niet gekker worden: niezen in de elleboog, 10 x per dag de handen op chirurgische wijze bewassen en 1,5 meter uit de buurt van de leukste buurtjes blijven beginnen al bijna (!) een tweede natuur te worden...
Dat beloofd wat voor het Corona Afterlife.

Trouwens, onze meest pikante dromen gaan tegenwoordig over toevallige spannende ontmoetingen waarbij je tot je afgrijzen opeens tot de ontdekking komt dat je helemaal vergeten bent enige virus -etiquette toe te passen en zomaar je arm om iemand heen geslagen hebt en met de lippen andermans gezicht beroert... dan schrik je wakker van de de wilde angst in de ogen van de ander !
...hello lekker ding...

Dagelijkse gang van zaken: 
idem als de afgelopen 5 weken.
Nieuwe week zelfde quarantaine.

Om de spirit erin te houden bestel ik bij Tatiana Griekse yoghurt en bananen cake , lak ik mijn teennagels, doe ik een keer normale kleren aan en concentreer me op 1 beeld: het pakje hagelslag dat Gerben Gorkink vanuit NL naar Panama gestuurd heeft.

...onze quarantaine leefomgeving: kijk je even mee?...

We will survive! Wij letten op elkaar. Jullie ook? Take care mensen en hou vol  ðŸ’‹❤️ We keep you updated

Geen opmerkingen:

Een reactie posten