KORSOU

Op Bonaire zien we nog net Sinterklaas, houden we een afscheidsborrel bij cocobeach en met M&M eten we bij Cuba.  Nu ik hierover schrijf krijg ik weer een beetje heimwee. 
Afspraak met zelf: niet te lang ergens blijven 'plakken'. Afscheid nemen wordt daardoor veel te moeilijk.
...afscheidsborrel...

We varen zondag 24 november richting Curaçao en belanden 'toevallig' op het bijna verlaten onbewoonde eilandje klein-Curaçao.
Nog even een nachtje rust, nog even een ochtend-zwemmetje kunnen doen, nog even een idyllisch uitzicht, nog even niets voordat we een of meer weken uit het water op de kant komen te staan.
...opgebokt op de werf curacao marine tussen 'lucky' en 'queen of hearts'...

Maandag varen we bijtijds richting Korsou oftewel Curaçao, om precies te zijn Willemstad, door de pontjes brug naar Curaçao Marine en we worden meteen de volgende dag het water uitgetild.
...op de terugweg van de lunch bij Jaanchi volgen we de kust...

Dan wordt in sneltreinvaart, professioneel en kundig het onderwaterschip onderhanden genomen. Deze keer smeren we er, in plaats van micron international, seajet 039 onder. Over een jaar in Nieuw Zeeland gaan we zien hoe zich dat gehouden heeft.
We maken ook een afspraak voor het behandelen van de inmiddels erg verweerde lak van het boven-water-schip maar dat lukt niet kwa tijd... er is pas plaats in maart 2020. 
...klassieker...

Afspraak met zelf : Zodra we onderweg de mogelijkheid plus tijd tegenkomen voor deze facelift doen we het meteen! 
Na 1 week zijn we al klaar en ligt een mooie periode met goed weer richting Aruba en ook Colombia voor ons open ... totdat op de laatste dag voor de tewaterlating blijkt dat de helicoils die in Grenada in de schroef van de boegschroef geplaatst waren nu zo kapot zijn dat er geen redden meer aan is...
...murals, we love them...

Poep 💩 gebeurt, maar wel een beetje jammer dat het op DIT moment gebeurt. Want nu moeten we minstens een week wachten totdat een nieuwe boegschroef uit NL gearriveerd is... dat laatste zeg ik (Trees) omdat ik het echt vreeeeeselijk vind om met de boot op de kant te staan. 
Daarentegen roept Kees meteen dat hij blij is om er NU achter te komen en dat het niet ergens onderweg in de grote oceaan gebeurd!... het glas is bij hem altijd half vol 😘
...bij sunset aan de waterkant...

Affijn, we maken er een cultureel  en culinair aantrekkelijk weekje van. We huren een karretje van de marina, doen mee met de BBQ van Onno en maken kennis met onze hardwerkende buren: Jan & Ruth van de 'queen of hearts' en Chris & Tara van de 'lucky'. 
...op rondreis Curacao bij playa piskado...

Met behulp van de gouden tips van Henk & Angela van de 'mi Dushi', Mike & Monique van 'casita proud' en van Jean Mentens die nog even de ladder op kwam om een "bakkie" te doen, proeven we de aller lekkerste Surinaamse pom in het Surinaamse eettentje Warung Jawa en genieten van de "deelnemu" restaurants ' Mosa' en 'landhuis Daniël'. 
...the money ziet er verrassend bekend uit ;)...

We laten ons verrassen met het snorkelen en vertoeven bij 'tugboat'.  We lunchen ge-wel-dig bij 'mundo bizarro', op 'mambo beach' , bij de gouverneur en lokaal bij 'plasa bieu'.
...lunch mambo beach...

We hadden het niet willen missen: de tocht naar westpunt waar we vooral de vissers, de huis-schildpadden en de persoonlijke aandacht van Jaanchi niet snel zullen vergeten...Het museum van Kura Holanda van Jacon Gelt Dekker dat afgrijselijk mooi is en wat je niet mag overslaan als je naar Curaçao gaat.
...valentijnsbaai (ankermomentje;)...

Donderdag 12 december klaren we uit en varen richting Aruba. Onderweg maken we een stop bij de Valentijns baai voor een spannend rendez-vous die bijna 'in het water 💦 viel maar we komen na enig telefonisch geharrewar terecht bij een enorm geheime mooring plaats aan Cas abao beach. 
Pffff, met de onontbeerlijke hulp van Theo kunnen we alsnog bij Jean thuis lekker stoofschotel eten, enorm ouwehoeren en ohhahhh-en bij het prachtige uitzicht vanaf zijn balkon.
...dag Jean, het was spannend, lekker en entertaining! ...

Na het eten lekker slapen en vroeg weer op: Aruba is nog 60 nm varen en we willen voor het donker arriveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten