YEAH LET'S GOOOOO

...prima plek voor onze afscheidsvlag...

Eindelijk kunnen we weg. De motor is gerepareerd, de laatste boodschappen zijn gedaan, de vlag is opgehangen, van iedereen hebben we afscheid genomen en we zijn officieel uitgecheckt ( we waren uiteindelijk maar 4 dagen illegaal;)).


...onze favoriete vogel: grietjebie...
AFSCHEID
Hoe langer je in een land verblijft hoe meer je je wortelt. Hoe blij we ook zijn om naar prickly bay in Grenada te vertrekken, we verlaten Suriname toch met een bezwaard gemoed: " tot ooit", we hebben hier genoten, zijn van het land en de mensen gaan houden en hebben gelukkig een paar dagen op zee om te schakelen naar nieuwe ontmoetingen, blauw water en witte stranden.
...op z'n 73 ste verjaardag hebben we afscheid genomen van Joop, in het ziekenhuis. Het was even lastig om de afdeling CCU te vinden maar een kniesoor die daarop let...

DE SURINAME BLUES...
Joop, Tajer (pom), Swieti Sranang , Dauwert ( drankje van geraspte kokos, maizena en veel ijsklontjes), baby bananen/ suikervingers/ meisjesvingers ( hele kleine zalige banaantjes), zinken daken, muurschilderingen, talloze tempels, een Zoo met eigen dieren, temperaturen rond de 30 graden, hergebruik en zelf knutselen, grote groene leguanen, apen ( gezien), luiaards ( nog steeds niet gezien) en heel veel soorten lekkere groenten en fruit...
...door het oog van de tapir...

SWITI SRANANG TONGO
Mocht je ooit naar Suriname op vakantie gaan dan heb je misschien iets aan wat begin woordjes : mi = ik en yu = jij, Ik hou van je = mi lobi yu, 1 2 3 = wan tu dri, ga zelf kijken = go luku yu srefi, een bier is een biri en frisdrank = soft. Is de waterval heel mooi dan heet het de mooi mooi waterval en is iets belangrijk of groot dan zeggen ze er bigi voor. (Wat zijn  bigi boebies denk je?)  Klinkt allemaal bekend toch?😎
...langs de boven suriname rivier...

Hier wordt niet elk jaar jaar een verjaardag gevierd. Maar wel de verjaardagen van de belangrijke getallen, 5 of 10 jaar. Dat heet Bigi yari= grote verjaardag. Vinden wij eigenlijk wel een heel goed idee!

TOT OOIT
De Surinamers die wij ontmoet hebben zijn open, prachtige en gezellige mensen. We hopen in de toekomst dat het economische tij voor ze gaat keren en dat ze wat voorzichtiger met hun unieke natuur om zullen gaan!
...achter fort zeelandia doorkijkje naar het onafhankelijkheid plein...

NAAR GRENADA
We verwachten ruim 4 dagen over de trip van 555 nm te gaan doen. Dus voor het thuisfront: we houden jullie met kleine tekst berichtjes op de hoogte van de voortgang via de SSB korte golf.
...geestelijk voorbereid, flesje haarlak staat klaar ...
3 maanden Suriname in 1 minuut:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten