ONTMOETINGEN ONDERWEG


een van Ludy's werken...

Suriname 'the continuing story'. We zijn hier vandaag precies 3 maanden en officieel moeten we vandaag dus het land uit. Maar we liggen te wachten op een pakje uit NL dat ons van ons motorprobleem moet afhelpen. Gelukkig heeft de militaire politie begrip voor onze situatie en worden we hier nog even gedoogd "niet nog een maand blijven hoor". Pfff nog een paar dagen respijt!

MENSEN MENSEN
Naast de Zweedse, Franse en Nederlandse zeilers hebben we ook een goede tijd met de locals. We ontmoeten springer Gerold van Dijk een paar maal, bewonderen het huis van Nettie en Jelle,
met nettie en jelle in de riverbreeze bar...

zien Joop thuis en in het ziekenhuis en weer thuis en brengen hem Hollandse zuurkool stamp. Drinken koffie op Surinat met Aad en Frans en Jeremya. Spelen monopoly en kolonisten met Huib, Jack, Dick en Gerben en spelen de dartcompetitie tegen 'lelydorp' met Rob en de sy zeezout crew.
daar gaat de 'zeezout' met Rob en Annemarie. 
links op de achtergrond de Holsu...

HOLSU
Vroeger waren de moorings waar wij met de boot aanliggen van een NL vissersbedrijf. De Holsu is een groot familie bedrijf met 6 schepen. Hun handel is met name gericht op de Japanse markt en het maken van surimi.
vis, vis, vis, vis

Holsu is een afkorting van ... Holland en Suriname. 
Hier gevestigd door twee  broers die in de laffe NL vistijd van de 80ties de oceanen zijn gaan verkennen en via veel ruige avonturen via Afrika uiteindelijk in Suriname beland zijn.
...razendsnel...

De mannen zijn nog steeds actief op management niveau maar langzamerhand wordt steeds meer verantwoordelijkheid naar de tweede generatie doorgeschoven.
bezoekers mode

Gerben van der veen ( 2de generatie) is een rasechte entertainer. Met hem scheuren we in een snel rib naar overbridge en gaan we parachutespringen met Herman en Erwin.
nu een tandem en in november AFF

Hij wint ( helaas) alle gezelschapsspelletjes, maar van hem krijgen we ook een rondleiding door het Holsu-bedrijf.
heerrrrlijk nostalgisch ;))

LUDY EN ANDRÉ

Samen met Kris, onze Zweedse medezeiler, 
kris, eagle eye...

rijden we naar 'overbridge' om André en Ludy te bezoeken. Zij zijn een stel Nederlandse wereldzeilers die jaren geleden in Suriname zijn blijven plakken. Ze wonen nu aan een zijkreekje van de Suriname rivier in een zelfgebouwd droomhuis aan de rand van het tropisch regenwoud. 
zelfgemaakte houseboat, bijna af, 
achter anker op de suriname rivier...

André heeft net een jongensdroom waargemaakt en een 'woon annex huis - boot' gebouwd van afvalmateriaal en houten palen. Het is nu al een complete chillplek met buitenkeuken en 2 hangmatten en daar liggen ze af en toe mee achter anker op de Suriname rivier. 
kunstenares Ludy...

Ludy maakt prachtige objecten van bamboe en kalebas en schitterende schilderijen waar Trees meteen verliefd op werd. We nemen wat kleine exemplaren ( kaarten) mee. Samen met Roel en Ponny worden op hun stekkie alle wereldproblemen opgelost en menig wit wijntje verschalkt. 
sunset stralen op een boom met wevernesten...

2 opmerkingen:

  1. wat een heerlijke verhalen en avonturen, goed hoor!! Wij gaan duiken op de Seychellen maar dat is na twee weken ook vast weer zo voorbij.. Hoop dat de onderdelen ? er snel zijn wat is er stuk? wat GAAF DAT Jenny DE MDS heeft uitgelopen Pff zoveel zand .. liever water om me heen en lucht dat dan weer wel!! Lieve groeten uit een zonnig Nederland. Hugs Anita en Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow Seychellen, hebben we ook mooie zeiltochten gemaakt! Duim voor walvishaaien voor jullie. Veel plezier XX
    Ja, die Djen is een topper!
    Wij wachten op de elektronische unit van de motor...

    BeantwoordenVerwijderen