ALLES KITS HIER


Wij weten al langere tijd dat er bepaalde plaatsen zijn op de Kaap Verden waar je beter niet kunt verblijven of in het donker moet gaan wandelen. 
Als we in onze nabije omgeving iets naars meemaken schrijven we daar in principe op ons blog liever niets over om de ' thuisblijvers' niet nodeloos ongerust te maken.
Maar nu een aantal echt nare verhalen publiekelijk zijn gemaakt krijgen we steeds meer vragen van ongeruste volgers. 
Daarom - als uitzondering op de regel- enige uitleg over hoe wij proberen te dealen met veiligheid onderweg.
Allereerst zullen wij ons, in een onbekende omgeving, gedragen alsof we in een gemiddelde wereldstad ( Amsterdam, Parijs, Rome ) bevinden.
In een land waar het verschil tussen arm en rijk ongezond groot is of waar corruptie welig tiert zijn we extra op onze hoede.
Dat houdt onder meer in dat we niet openlijk met geld of andere rijkdommen te koop lopen ( mobiel in de achterzak enzo)
We begeven ons 's nachts niet - in ieder geval niet alleen- lopend in
gebieden die niet verlicht zijn. 
We informeren ons vantevoren via websites van buitenlandse zaken en voor zeilers de ' noonsite' . 
Ter plekke praten we met bekende betrouwbare locals om op de hoogte te blijven en bespreken met andere zeilers ( life en op Facebook) onze plannen.
Op de boot hebben we onze kostbaarheden (paspoorten enzo) op verschillende plekken verstopt en - niet verklappen hoor- een fake pakket klaarliggen met oude creditcards, laptop, mobiel en portemonnaie.
We weten het: tis geen garantie! Maar waar en wanneer heb je die wel??

We hopen nooit zoiets mee te maken wat een aantal ongelukkige zeilers die hier bij ons in de haven hun toevlucht hebben gezocht, hebben meegemaakt. 
Maar ze dienen ons wel als voorbeeld als we zien hoe ze daarmee omgaan en zich niet laten weerhouden om hun droom verder te verwezenlijken : respect!

PS: wij zijn op de eilanden Sal, Boavista, Sao Nicolao, Sao Antao geweest en momenteel verblijven we al ruim 5 weken in Mindelo op het eiland Sao Vicente ... niks naars bij onszelf of naaste omgeving meegemaakt behalve wat 'pikwerk' , sfeer is prima, aardige mensen!
In ieder geval niet zo'n grimmige atmosfeer als op het eiland Santiago!
Super weer ( momenteel is het koud als het onder de 25 graden komt) dus  een fantastische winter vakantie bestemming, ook voor gezinnen met kleine kinderen;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten