DAG 3 - DE DAG VAN DORA DE DUIF

Maandag 16 oktober 2017

Tijd: 11:11 uur UTC
Positie:   22.52.98N- 020.14.59 W
Daggemiddelde: 114 NM
Totaal afgelegd: 323 NM.

Wij vinden 120 NM een mooi daggemiddelde. Daar zitten we nu nog onder. Dat is niet erg, het betekent alleen dat we later aankomen dan we berekend hebben. Maar we zijn er nog niet en later in de week verwachten we meer wind.

Na 2 dagen veel motoren ( de motor zetten we bij als we langzamer dan 2 nm varen) hebben we eindelijk de hele nacht door kunnen zeilen. Beterrr. De diesel voorraad is niet onuitputtelijk en we zitten natuurlijk niet voor niets op een zeilboot. Bovendien ligt een boot die zeilt doorgaans veel prettiger in het water. ( = word je niet zo misselijk)

Hoogtepunten van de dag: dolfijnen, dora de tortelduif, het luisterboek, de vangst van een dorade kleuter ( te klein hebben we weer laten zwemmen) het eten, de powernapjes en onze radiogesprekjes met de mi dushi. Daar is nu overigens een derde schip bijgekomen de " karma" . 

Dat is nou zo grappig: wij kennen die luitjes niet maar zij vingen ons marifoon gesprekje op en melden zich om te horen wie wij zijn en waar wij naar toe gaan! Let wel zij varen nu zo'n 400 kilometer achter ons en gaan ook richting het eiland Sal. Wonderlijk hoe goed de radioontvangst kan zijn.

De lucht wordt helderder de calima verdwijnt even... nu kunnen we weer sterren kijken;))

Tsjauw tot gauw
De Dobbertopsjes

2 opmerkingen: