DAG 2 - BYE BYE BROODJES DAG

Zondag 15 oktober 2017

( Gijs=4: Congratzz )
Lokatie om 11:30 UTC: 
24.42.13 N - 019.31.00 W

Het tweede etmaal zit erop. 

Totaal afgelegde afstand: 209 NM


We hebben, zoals verwacht, de wind in de zeilen gekregen en zijn lekker opgeschoten: 99 NM deze keer!

Dag 2 voeren we samen op met mi dushi, maar tegen de avond scheidden onze wegen: mi dushi richting Gambia ( 20:20 punt) en wij 10 graden westelijker richting de baai van Palmeira op het eiland Sal.
Hoogtepunten van de dag: het ontbijt, de laatste verse sla-maaltijd, het radio contact met de buren, mi dushi's sighting van walvissen en 'a big catch' van Kees die zich vlak voor het diner van de haak wist te worstelen!

* effect van de calima (soort zandstorm) op het licht

 's Nachts draaien we om de beurt wacht. Vanaf 21 uur vier keer 3 uur: Trees begint van 21-24 uur en Kees volgt van 24-03 uur etc. Zo is er in het donker altijd iemand wakker om de zeilvoering in de gaten te houden en snel actie te ondernemen als dat nodig mocht zijn. Ook overdag zorgen we ervoor dat er altijd iemand een ' oogje in het zeil houdt' Je wilt natuurlijk vooral geen dolfijn of walvis missen, maar ook een issue met de boot, een piraat of drijvende container wil je zo bijtijds mogelijk zien te spotten.
* de laatste verse sla
Iets minder is de ontdekking dat al ons meel ( 6 pakken)  volzit met ieniemini kleine beestjes ( soort luisjes): alles maar weggeknikkerd voordat de hele boot geïnfecteerd is. Wilde ik net Annemarie's brood recept voor in de koekenpan gaan uitproberen... ;(( Naja als we weer ergens aan land zijn moeten we maar nieuw meel scoren en uitzoeken hoe je dat in deze temperaturen moet bewaren.

Tsjauw tot gauw
De Dobbertopsjes

1 opmerking:

  1. Hoe lieve luitjes. Tip, laurierblaadjes bij het meel doen, daar houden die ieniemini beestjes niet van. De "Wildeman" crew

    BeantwoordenVerwijderen