LA GOMERA - LA PALMA


Final countdown la Gomera : morgen (26 maart) gaan we naar la palma. 


Hoe heerlijk, zonnig en relaxed La Gomera ook is, het wordt bijna een sleur dus plannen we de maand april in La Palma.
We vervelen ons echt niet en bejaard overwinteren op een zonnige plek kunnen we iedereen ( oud of jong) van harte aanbevelen...verzin een list!
Zoals Matt bijvoorbeeld die hier ( la Gomera) met zijn vriendin vanuit de USA naartoe gevlogen is om binnenkort met de kleinste zeilboot ooit een oceaanreis van bijna 5000 nautische mijlen ( zo'n 8500 kilometer) te gaan maken. Daar zal hij toch zeker wel een maand of 3 a 4 zoet mee zijn.
Alles voor een goed doel dat te maken heeft met het opvoeden van kinderen. Aanschouwelijk onderwijs, zeg maar. Ons spreekt het in ieder geval meteen aan.

Het bootje ziet er zeer solide uit en Matt heeft werkelijk overal aan gedacht; je weet wel na plan A zijn er nog 25 letters... hij heeft werkelijk alles en iedereen uit de kast gehaald! Respect. Zeker nadat ik er even ingezeten heb en in de haven al een beetje misselijk van de de beweging werd!
De meeste bekenden ( zeilers) zijn er weer vandoor en er zijn geen grote klussen meer aan de boot, dus heeft Kees tijd voor zijn gitaaroefeningen en Trees kan ongelimiteerd lezen.
Maar na al het geluier in de zon en de wijntjes op het terras werd het ook tijd om het luie zweet eruit te werken en de kekke wandelschoenen serieus uit te proberen.
Dus hebben we uitschuifbare wandelstokken aangeschaft en zijn door berg -en -dal de soms adembenemende omgeving gaan verkennen. Dat, afgewisseld met zwemmen in zee, werkt als een " charm"!

Behalve prachtige vergezichten levert de omgeving overigens niet veel spectaculaire wilde dieren op. De meest exotische zitten in het water en af en toe schiet er een soort hagedisje tussen de stenen.

Maar wat mij betreft is dit helemaal prima ik zit echt niet te wachten op wurg -slangen  of malaria-muggen.
PS: vanaf half mei zijn we ff in NL om wat zaken te roggelen.


1 opmerking: