2 MAANDEN LATERRR...

Sunset in Puerto Calero, bijna ons tweede huis, 
gezien vanaf de boot over de haven heen 
naar de vulkanen in het zuiden van Lanzarote


Update: Jaaaaaa, we zijn er nog! en jaaaaaaa nog steeds in het lieflijke Puerto Calero. We beginnen al een beetje vaste gezichten in de haven te worden. En we kennen alle mensen van de varadero (de werf) bij naam. We zijn echt van het eiland gaan houden. Wellicht een vorm van stockholmsyndroom?

Affijn de nieuwe motor zit er in en we liggen gelukkig weer in het water. Maar eenmaal in het water deed de versnellingsbak niet wat hij boven-op-de-kant beloofde. Dus wordt dit nieuwe 'probleem ' eerst onderzocht, voordat we verder plannen gaan maken. Veel locals hebben het lange drie-koningen-weekend uitgebouwd tot een kleine vakantie, zo ook onze volvo profs...We hopen dat ze vol energie en goeie ideeën morgen terugkomen.

In ieder geval amuseren wij ons over het algemeen prima. Het is heerlijk lente-achtig weer met af en toe een stormpje en een buitje wat in NL die naam niet eens zou krijgen. Bijkomend voordeel van dat vocht is het prachtige groen en de uitbundige bloemen die opeens uit het zwarte zand tevoorschijn komen.

DE boyzzzz van links naar rechts: Roberto, Juan, Chito en Fidel

Ons leven is in de chill-mode gegaan op het moment dat we beseften dat we overgeleverd waren aan de kennis, de kunde, de tijd en de pakketdiensten van de Canarische Eilanden. We zijn overigens heel erg blij met de werklust en de praktische kennis van de professionals die we hier aantreffen!

Naast lekker uitslapen, beetje wandelen en zonnen hebben we ons, als rechtgeaarde NL-ers, voorgenomen om elke dag een klusje te doen. Kees helpt meestal mee met de technische klussen aan de boot en Trees zorgt voor de catering, de was en de cleaning. Onze taakverdeling was nog nooit ZO traditioneel, maar-eerlijk is eerlijk- tot beider tevredenheid....en daar gaat het om!

Ondertussen is er van alles opgeknapt en bijgeklust: het onderwaterschip is schoon gemaakt en in de antifouling gezet, de boegschroef is  voor het eerst helemaal uit elkaar gehaald, schoongemaakt, olie ververst en anode vervangen (wisten we niet eens), we hebben een nieuwe motor met nieuwe saildrive, de hele motorruimte is na 20 jaar opnieuw geïsoleerd (typisch gevalletje van: NU komt het goed uit!) de kleine vluchtluiken zijn 10 keer gelakt, nieuw wieltje voor de snelheid-meter gevonden en gemonteerd, een "anti hoofd stoot" balletje aan het luik van de ingang/uitgang gemonteerd, schurftplattingen oftewel baggy wrinkles gemaakt ( meteen een filmpje in elkaar gedraaid), we denken niet dat het lukt maar het zit wel al een paar weken in de planning: wegneembare tralies voor de vluchtluiken (typisch gevalletje: manana....)
baggy wrinkles (je zou er zo een liedje over kunnen maken...)

Ook is alles woestijnstofvrij gemaakt, maar naar weers-verwachting zullen we dat nog een keer mogen doen.



2 opmerkingen: