NACHTZEILEN = TOPS


Het is ons vannacht gelukt om precies op ons ideale punt ergens noord-oost van Graciosa (het kleine eilandje boven Lanzarote) te bereiken. Jahoe!
Dat zou ons , gezien de wind voorspellingen (geen wind, oostzuidoost en noordoost) het beste uitgangspunt moeten geven voor de directe route ( met uitwijk) naar de haven Puerto Calero op Lanzarote.

Voor alles is wel een eerste keer ( deze reis zit er overigens vol mee) : we hebben de hele nacht de kleurige 120 vierkante meter grote halfwinder (de genaker) 'vliegend' gevaren. Relatief veel snelheid (4-5 knots) en mijlen (50Nm) kunnen maken. De melkweg blijft fascinerend en een prettig baken om op te sturen. Na nachtenlang orion op de neus gehad te hebben zien we hem nu aan bakboord abeam ( links uit de flank)




Het finale deel van de reis is begonnen (running on adrenaline now) Naar verwachting zullen we ergens in de nacht arriveren, we zullen dan een beetje blijven dobberen of heen en weer varen tot het licht wordt. Om 8 uur gaat het kantoor van de haven open...
Alles is voorbereid, alle telefoonnummers liggen bijdehand, we zorgen dat we goed uitgerust zijn en er is rustig weer voorspeld. We keep our fingers crossed en posten meteen bericht van goede binnenkomst!

de Dobbertopsjes
op 55 NM van het doel
29.29.159 N - 012.59.623 W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen: