ANKER AVONTUUR LUARCA

van Gijon naar Luarca is zo'n 45 zeemijl ( zeg maar ongeveer 85 kilometer) met de boot rekenen wij gemiddeld 10 kilometer per uur te varen dus ... Kwamen we na een tochtje rollen, klein beetje zeilen en vooral motoren om 18 uur in Luarca aan. 
Volgens de 'pilot' een klein havenplaatsje met in de havenkom plaats voor lokale vissers, in de buitenhaven niet te ankeren, aan de zijkant mooringplek voor 4 gasten en een eventuele ankerplaats buiten in het hoekje. 
Op de mooringplek lagen 3 bootjes dus daar zouden wij mooi bij kunnen... Ware het niet dat 2 van de 3 boten geen achterlijn naar de kant hadden uitgelegd ( daar konden we dus met geen mogelijkheid tussen 😁)
OK dan maar ankeren buiten in het hoekje in 10 meter. We voelden er ons, met de kademuur aan lager wal, niet superhappy mee dus toen een bezorgde local ons in zijn motorbootje opzocht om ons te waarschuwen voor de " piedras" (de rotsen ) en als alternatief een plekje in de buitenhaven aanwees... Zeiden we muchos gracias en vertrokken naar een plek die in de pilot onmogelijk was...
Totdat de plaatselijke reddingsbrigade ons kwam opzoeken, hun bedenkingen voor ons plekje uitspraken en aanboden om ons naar een plekje in de vissershaven midden in het dorp te begeleiden, hebben we niet geaarzeld! De mooiste plek ( lang leve mijn Spaanse les),  onmogelijk om er te komen, maar nu liggen we toch ff riant langszij een grote vissersboot in de drukbezochte prachtige havenkom van Luarca! Beetje mazzel, beetje avontuur om aan wal te klimmen, maar dankbaar voor het niet zo sociale parkeergedrag van onze mede-boaties😇

Geen opmerkingen:

Een reactie posten